Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente semnificative de aproximativ 85.000 euro, intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Marian Zlotea, fost Presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (A.N.S.V.S.A.).

In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat existenta unei diferente semnificative, in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 374.291,6 Lei (aprox. 85.454,7 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Zlotea, in calitate de Presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (in perioada 17.02.2009 - 15.07.2010), impreuna cu familia, precizeaza ANI intr-un comunicat postat pe site-ul sau.

La data de 17.02.2009, Zlotea a fost numit in functia de Presedinte al A.N.S.V.S.A., cu rang de secretar de stat. La data de 15.07.2010, Zlotea a fost eliberat din functie.

Veniturile realizate de catre Marian Zlotea impreuna cu familia, in perioada pentru care au fost identificate diferente semnificative (17.02.2009 - 15.07.2010), au fost in cuantum total de 631.191,97 Lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 1.005.483,57 Lei.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, potrivit dispozitiilor art. 18, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de catre ZLOTEA MARIAN, in perioada exercitarii functiei de Presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (A.N.S.V.S.A.).

UPDATE Marian Zlotea respinge categoric acuzatiile si sustine ca sumele puse in discutie se regasesc in declaratia de avere pe care a dat-o la momentul eliberarii din functia publica pe care a detinut-o, provenind de la o nunta.

"Resping ferm informatiile din comunicatul Agentiei Nationale de Integritate. Sumele reclamate de ANI ca fiind nejustificate se regasesc, de fapt, in declaratia de avere pe care am completat-o la data eliberarii mele din functia publica pe care am detinut-o. Pentru acuratetea informatiei, dar si pentru a veni in ajutorul inspectorului ANI care s-a ocupat de acest dosar, fac precizarea ca suma la care se face referire se regaseste la capitolul venituri - cu mentionarea provenientei acesteia, respectiv 'Nunta'. La evenimentul mentionat au participat aproximativ 500 de persoane", arata Marian Zlotea intr-un comunicat citat de Agerpres.

Fostul sef al ANSVSA subliniaza ca a aflat din presa despre actiunea ANI demarata impotriva sa, desi, potrivit legii, ar fi trebuit sa primeasca un raport din partea Agentiei Nationale de Integritate si isi rezerva dreptul de a prezenta in instanta toate documentele justificative.