Echipele de psihologi si sociologi din Politia Romana vor chestiona aproximativ 1.400 de angajate din Politia Capitalei, in legatura cu eventuale discriminari sau hartuiri sexuale la locul de munca, potrivit unor surse din Politie, citate de Mediafax.

Specialistii Politiei Romane au venit, marti, la sediul Politiei Capitalei pentru chestionarea angajatelor, au precizat sursele citate.

In cursul zilei de marti vor avea loc activitati de organizare, in conditiile in care, in cadrul Politiei Capitalei lucreaza aproximativ 1.400 de femei. Pentru inceput, spun sursele citate, se va stabili locul in care psihologii si sociologii vor sta de vorba cu politistele pentru completarea chestionarelor si ordinea in care acestea se vor prezenta.

Tot pentru marti sunt programate verificari si la IPJ Arad si Harghita, au mai spus sursele citate.

La IPJ Ilfov, specialistii Politiei Romane au incheiat verificarile, interviurile, care au inceput vineri, avand loc intr-un birou de la sediul Inspectoratului de Politie.

Toate femeile care lucreaza in Politie vor fi chestionate de psihologi si sociologi de la Politia Romana si vor completa un chestionar elaborat de specialisti, in care vor raspunde la intrebari legate de eventuale acte de hartuire ori discriminare pe criterii sexuale, au anuntat, joi, oficiali ai Politiei Romane.

Chestorul Viorel Vasile, adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), declara, joi, intr-o conferinta de presa, ca echipele, formate din specialisti in resurse umane, control intern, psihologi si sociologi, verifica in ce conditii isi desfasoara munca angajatele institutiei.

"S-a constituit si un ghid de interviu, eleborat de specialistii nostri, care urmareste avantajele si dezavantajele femeii care lucreaza in Politie si eventualele tendinte de discriminare ale acesteia la locul de munca", spunea chestorul Vasile.

Adjunctul sefului IGPR mai afirma ca se vor purta discutii cu absolut toate angajatele, dupa care se va face un raport.

Potrivit lui Viorel Vasile, in Politia Romana lucreaza 8.809 femei, dintre care 2.211 sunt ofiteri, iar 133 au functii de conducere. In acelasi timp, 4.908 au gradul de agent, opt dintre acestea avand functii de conducere, iar 1.690 sunt personal civil.

Verificarile vin in urma scandalului declansat in seara de 26 decembrie 2012, cand politista Melania Renghea de la Politia Bals si fostul sau superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital dupa ce femeia, care sustine ca politistul ar fi violat-o, l-a injunghiat pe acesta de mai multe ori in abdomen.