Cine este gruparea nationalista din Timisoara care a cerut sterilizarea tigancilor

de RFI     RFI Romania
Marţi, 15 ianuarie 2013, 12:22 Actualitate | Esenţial


Parchetul a început să cerceteze Gruparea extremistă de dreapta autointitulată NAT88 – adică "Naţionaliştii Autonomi din Timişoara, Heil Hitler" - pentru propagandă fascistă. Asta după ce, săptămîna trecută, a cerut tigancilor să se sterilizeze, oferindu-le o recompensă de 300 de lei. Organizaţia extremistă, care există de 5 ani, întreţine legături cu grupări similare din alte ţări, ca Germania, Italia sau Serbia, noteaza RFI.

În publicaţia Naţionaliştilor Autonomi germani, „Schwarze Fahne” – „Steagul negru” – extremiştii timişoreni au publicat un material apologetic dedicat ideologiei gardiste şi liderului legionar, Corneliu Zelea Codreanu, scrie corespondentul RFI la Berlin.

La mijlocul deceniului trecut au apărut primele grupări ale aşa-zişilor „Naţionalişti Autonomi”. Analiştii germani au calificat noul fenomen ca un indiciu pentru modificările de ordin ideologic şi strategic din interiorul scenei extremiste de dreapta. Distanţarea Naţionaliştilor Autonomi faţă de grupări sau partide extremiste cunoscute era, pe de o parte, o dovadă pentru radicalizarea scenei, pe de altă parte, un semnal vizibil privind o ruptură între generaţii. Media de vîrstă a Naţionaliştilor Autonomi, care preferă să acţioneze în deplină conspirativitate, fiind situată între 18 şi 25 de ani.

După 1990 au apărut în România mai multe grupări extremiste care s-au inspirat nu numai din doctrine autohtone, preluînd parţial şi elemente ideologice împrumutate de la organizaţii occidentale. Poate cea mai reprezentativă organizaţie de acest tip este Noua Dreaptă, care există de 13 ani. Naţionaliştii Autonomi din Timişoara au colaborat la început cu Noua Dreaptă, participînd, de pildă, la aşa-numitul marş contra „mafiei imobiliare” în octombrie 2010. Aceste manifestări care au avut loc în ultimii ani nu erau şi nu sunt nimic altceva decît o formă codificată de anti-ţiganism.

Naţionaliştii Autonomi, însă, preferau alte „metode de luptă” precum se putea citi în publicaţiile lor electronice ca: NAT88, Lupta N[aţional] S[ocialistă], Naţionaliştii Autonomi din Sibiu, Bucureşti sau Ofensiva Odal, cît şi pe canalul de Youtube. Toate aceste pagini în afară de cea a Naţionaliştilor Autonomi din Hunedoara („Cetatatea88 – adică Cetatea Heil Hitler”, cifra 88 fiind codul pentru „Heil Hitler”) şi Dîmboviţa -– au dispărut în ultimele trei zile, după ce Institutul pentru Studierea Holocaustului în România, organizaţia Romani Criss şi Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) au condamnat public „recrudescența fenomenului extremist” şi chemarea la sterilizarea femeilor rome ca un act incompatibil cu democraţia şi statul de drept.

Naţionaliştii Autonomi şi-au propagat în ultimii ani, fără nici o reţinere, obiectivele politico-ideologice, recunoscînd că s-au inspirat din doctrina „colegilor lor germani”, dar că se deosebesc de aceştia şi prin preluarea unor formule inspirate din legionarism. Pe de altă parte, este prima grupare postcomunistă care şi-a însuşit elemente doctrinare din scrierile teoreticianului român al antisemitismului, A.C. Cuza şi din cele ale primului teoretician român al rasismului biologic, antisemitul militant, Nicolae Paulescu. Srierile acestora le-au răspîndit şi prin intermediul paginii „Ofensiva Odal” care avea ca emblemă aşa-numita rună odal, folosită ca simbol şi de extremiştii occidentali, în primul rînd, cei germani.

În principiu, Naţionaliştii Autonomi români luptă prioritar pentru „rezolvarea problemei ţigăneşti”, pentru unificarea necondiţionată cu Republica Moldova (chipurile după modelul german!), pentru „conservarea genotipului rasial” moştenit de la strămoşi, pentru interzicerea totală a avorturilor, pentru „eliminarea capitalismului (...) şi înlocuirea acestuia prin naţionalsocialism (comunitatea poporului)”, pentru desfiinţarea „bazelor militare americane pe teritoriul românesc”, luptă contra multiculturalismului, „împotriva globalizării şi terorismului americano-israelian”, împotriva Uniunii Europene, împotriva homosexualilor şi neagă Holocaustul săvîrşit în perioada dictaturii lui Ion Antonescu.

Într-un lung articol publicat în revista colegilor lor germani, „Schwarze Fahne” (Steagul negru), ei prezintă pe larg mişcarea legionară, identificîndu-se cu principiile promovate de adepţii lui Codreanu: antisemitism, anticomunism, combaterea politicianismului şi crearea omului nou.

De remarcat este faptul că articolul poartă o semnătură colectivă: „Autonome Nationalisten Temeschburg/Timişoara” – adică Naţionalişti Autonomi din Timişoara, folosind denumirea germană utilizată în perioada nazistă, Temeschburg, în locul toponimului german uzual, Temeswar.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6548 vizualizari

 • -16 (26 voturi)    
  Aberatii mioritice tipice (Marţi, 15 ianuarie 2013, 12:57)

  popestii [utilizator]

  Idiotii! E mai greu sa educi, integrezi sa respecti decat sa sterilizezi, romani lenesi, puturosi, cu fitze de arieni in cap?. Cu toate astea va fi o tzara a gitanilor. Nimic rau in asta, oricum nu-s mai needucati dacat marea masa a romanilor arieni. Saracia si indobitocirea ne egalizeaza tot asa precum educatia si civilizatia. Dupa ce i-ati tinut sclavi si dupa dezrobire i-ati lasat la marginea societatii, i-ati aratat cu degetu, v-ati batut joc de ei, i-ati intampinat cu strambaturi din nas va mai mirati ca reactioneaza prin comportamente antisociale.
  Priviti cauza nu consecintele bezmeticilor!
  • +12 (12 voturi)    
   "i-ati tinut sclavi si dupa dezrobire i-ati lasat" (Marţi, 15 ianuarie 2013, 13:40)

   dserban [utilizator] i-a raspuns lui popestii

   voi, adica cine?
   • -6 (10 voturi)    
    VOI (Marţi, 15 ianuarie 2013, 14:16)

    popestii [utilizator] i-a raspuns lui dserban

    adica statul asta UNITAR-NATIONAL, peticit cu abureli. Chiar si azi un muntean se crede mai cu motz decat un moldovean si viceversa si cu adreleanul la fel si tot asa se invarte cercul. Ah si de apare un ungur sau un tzigan in schema, hop, toti isi zic romani. :))))) Ce schizoid!
    Sentiment de unitate? vax, albina, coca-cola!
    • +3 (5 voturi)    
     sa-ti explic cum e cu (Marţi, 15 ianuarie 2013, 15:49)

     d_b [utilizator] i-a raspuns lui popestii

     sentimentul de unitate, mierea si cu coca cola: hai sa-i invatam pe tigani cum sa copuleze pentru placere, nu pentru alocatie
  • +22 (26 voturi)    
   Te grabesti sa acuzi si sa jignesti (Marţi, 15 ianuarie 2013, 13:49)

   mariluc [utilizator] i-a raspuns lui popestii

   Prefer sa le platesc sa se sterilizeze, decat sa le platesc alocatii pentru 10 puradei.
   Si este evident ca gresesti. Educatia romanilor e diferita de a tiganilor, oricat de indobitociti de saracie ar fi romanii.
   Si cred ca este exact invers. Tiganii sunt marginalizati pentru ca de generatii intregi nu fac decat sa insele increderea celor din jur prin lipsa lor de respect fata de orice valori.
   Si, daca ai alta parere, de ce nu faci publice cateva proiecte de educatiei si integrare a tiganilor? Poate ii luminezi si pe alesii nostri si vor face ceva in privinta asta, in afara de a-i plati pe tigani pentru voturile lor.
   • +11 (13 voturi)    
    Interesant (Marţi, 15 ianuarie 2013, 14:13)

    stancualexro [utilizator] i-a raspuns lui mariluc

    Exista un cont in care se poate cotiza pentru asta ?!?
  • +13 (15 voturi)    
   :) (Marţi, 15 ianuarie 2013, 13:50)

   za_omu [utilizator] i-a raspuns lui popestii

   ne scrii din sanatoriu cumva?:)
 • +22 (24 voturi)    
  Si cand le dau euro (Marţi, 15 ianuarie 2013, 13:51)

  ciolanos [utilizator]

  francezii doar ca sa scape de ei nu este rasism ?
  Suntem mai catolici decat papa
  • -9 (11 voturi)    
   hai zau (Marţi, 15 ianuarie 2013, 14:50)

   zarazza [utilizator] i-a raspuns lui ciolanos

   serios? chiar vrei sa scuzi situatia din romania aratand cu degetul spre franta? doar pt ca altii sunt mai prosti nu inseamna DELOC ca noi am fi catusi de putin desptepti!

   iar pt MADA MAMI: draguta, eu am facut parte din multe programe de integrare ale rromilor, dar e cam greu sa ii integrezi intr-o societate care nu doreste sa fie integrati! sau mai mult, prefera sa le sterilizeze femeile.

   un pic de umanitate?
   • +7 (9 voturi)    
    mai scuteste-ne cu drepturile coloratilor (Marţi, 15 ianuarie 2013, 16:05)

    ciolanos [utilizator] i-a raspuns lui zarazza

    in momentul cand iti va fi frica sa vi seara de la serviciu ,in momentul cand iti va fi amenintat copilul .mai discutam .acestei rase nu ii place munca cinstita.mai lasa-ne cu integrarea lor ( in absolut), mai bine faceai parte din programele ptr copiii fara venituri dar care sunt foarte inteligenti.stim foarte bine ca ong ptr integrarea lor sunt facute doar ptr a mai "fura" ceva bani europeni.LA REVEDERE!
   • +4 (4 voturi)    
    de ce este inumana sterilizarea? (Marţi, 15 ianuarie 2013, 16:55)

    oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui zarazza

    aceasta operatie poate sa o faca oricine, daca doreste,.....hai sa fim seriosi,nu a fost nimeni sterilizat cu forta.
 • +14 (16 voturi)    
  Nu ne-au crezut europenii, (Marţi, 15 ianuarie 2013, 14:32)

  Enoeth [utilizator]

  dar acum s-au lamurit. Partea proasta este ca la nivel inalt s-a decis : Romania trebuie sa devina tara tiganilor. Mass media TV deja le apartine. Cei pe care ii platim sa ne apere de hoti, talhari si criminali , "coabiteaza" profitabil si zambitori cu tiganii. Daca un roman platitor de impozite uita sa-si ia bilet, plateste o amenda usturatoare. Daca un tigan este prins (in cazul fericit in care este controlat), nu pateste nimic. Scandalurile, hotiile, jafurile si crimele tiganilor sunt la ordinea zilei, dar mass media evita sa precizeze etnia.
  Ascunderea si tolerarea acestei mizerii tot mai mari pe care o suportam tot mai greu va declansa in viitor o explozie sociala. Ce este asa greu de inteles?
  • +8 (8 voturi)    
   trebuie..... (Marţi, 15 ianuarie 2013, 17:01)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Enoeth

   sa explodam ......nu se poate sa suportam asa la nesfarsit, umilinte din partea unei minoritati necivilizate .....si care nici nu doreste sa se civilizeze, chiar daca au 'telectualii lor.
 • -1 (3 voturi)    
  Rasisti (Marţi, 15 ianuarie 2013, 17:44)

  Setalcott [utilizator]

  Va puteti lua de mana cu GB Shaw si Margaret Sanger.

  "You must all know half a dozen people at least who are no use in this world, who are more trouble than they are worth. Just put them there and say Sir, or Madam, now will you be kind enough to justify your existence? If you can't justify your existence, if you're not pulling your weight in the social boat, if you're not producing as much as you consume or perhaps a little more, then, clearly, we cannot use the organizations of our society for the purpose of keeping you alive, because your life does not benefit us and it can't be of very much use to yourself." (GB Shaw)

  "The most merciful thing that a large family does to one of its infant members is to kill it." (Margaret Sanger)
  • +3 (3 voturi)    
   Orice pasare pe limba sa piere (Marţi, 15 ianuarie 2013, 20:40)

   Enoeth [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Noi nu discutam din carti, noi traim cosmarul. Au mai fost unii care filozofau cu emfaza si-i mangaiau parinteste pe tiganii din Romania, iar acum nu stiu cum sa scape de ei, oferindu-le bani. Integrarea si civilizarea tiganilor este similara cu domesticirea lupilor. Eu propun realizarea unui film documentar cu "faptele" bune ale reprezentantilor tiganilor stranse in doar 24 ore in 3 mari orase : Bucuresti, Timisoara si Ploiesti, doar strabatand la intamplare orasul. A se evita diminetile (ei nu pleaca la munca).
   Dupa care a se traduce obligatoriu in engleza.
   • -1 (1 vot)    
    Experienta (Marţi, 15 ianuarie 2013, 21:30)

    Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Enoeth

    Sunt victima unei talharii comise de un tigan, deci sunt pentru aplicarea drastica a legii. Sunt de acord chiar cu sugestia ta, dar nu pot fi de acord cu exterminari prin inginerii reproductive.
    Daca integrarea si civilizarea tiganilor este similara cu domesticirea lupilor, inseamna ca este posibila.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by