Curtea de Apel Bucuresti a respins ca neintemeiata, saptamana trecuta, solicitarea societatii Hotel Turris, a carui actionar majoritar este Bombonica Dragnea, sotia vicepremierului Liviu Dragnea, de anulare a deciziei de impunere de 31,2 milioane de lei, informeaza Evenimentul Zilei. Decizia nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs.

Potrivit EVZ, Bombonica Dragnea detine 98,62% din actiunile la SC Hotel Turris SA. In declaratia de avere, vicepremierul Dragnea precizeaza ca pachetul de actiuni detinut de sotia sa se ridica la 85.850 lei.

EVZ informeaza ca, in noiembrie 2011, Directia Generala a Finantelor Publice Teleorman a emis o decizie de impunere pe numele societatii Hotel Turris, in valoare de 31,2 milioane de lei (circa 7,5 milioane de euro), suma reprezentand impozitul pe profit care nu a fost platit (17,6 milioane de lei) plus alte accesorii aferente impozitului (13,6 milioane de lei).

In ianuarie 2012, societatea a fost executat silit si conturile i-au fost blocate insa actiunile demarate de Fisc au fost oprite dupa ce Hotel Turris a contestat deciziile in instanta, arata sursa citata. Ulterior, procesul a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti care a respins, saptamana trecuta, solicitarea societatii de anulare a deciziei ANAF.

Citeste mai multe pe Evenimentul Zilei