Victor Ponta: Procurorii trebuie sa fie in continuare magistrati, dar fara subordonare ierarhica
"Inteleg, ca fost procuror si ca prim ministru, si ca procurorii sa fie magistrati in continuare, asa cum prevede foarte bine Constitutia, dar sa fie independenti, nu doar sa se bucure de stabilitate, si sa nu aiba subordonare ierarhica, la fel ca judecatorii", a afirmat primul ministru, intrebat cum comenteaza scandalul de CSM, unde sectia de judecatori a cerut cu putin timp in urma demisia de onoare a sefului ales al CSM, Oana Schmidt-Haineala.
Victor Ponta a afirmat ca niciun procuror "nu trebuie sa se mai subordoneze ierarhic" si sa aiba competente foarte clar, deoarece "aia inseamna un procuror cu adevarat independent".
"O sa vedeti ca atunci nici nu mai conteaza cine e procuror general", a comentat acesta, afirmand ca acum este "o batalie" pentru ocuparea acestui post, iar Traian Basescu si-l doreste pe Daniel Morar in acesta functie, "pentru ca e subordonare ierarhica".
Premierul a caracterizat drept o "poveste" faptul ca USL ar incerca sa preia controlul asupra justitiei.
"Am aflat ca vreo 700 de judecatori sunt pusi de USL ... astea sunt prostii. Nu stiu cand s-or insanatosi cei care o tin asa de ani de zile, cine puna pe justitie, acum e a lui Basescu, sa nu o ia USL", a afirmat acesta, adaugand ca, in opinia sa, disputele din CSM reprezinta de fapt "o problema de credibilitate a justitiei".
"E o batalie acolo, eu nu stiu cine e mai bun, cine e mai rau", a mai spus acesta.

Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
MAI face lumină în privința cărții electronice de identitate: Ce date va conține CIP-ul, cum va fi folosită semnătura electronică și ce opțiuni au românii care nu-și doresc acest act
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Prințul Philip al Marii Britanii - 7 decenii de gafe și glume incorecte politic
procurorii raman numai cu anchetele penale si sa reprezinte statul in curtea de judecata.
judecatorul de instructie coordoneaza procurorii si politia judiciara, in adunarea probelor, umarind ca instruirea cazului sa se faca in respectul legii.
alta masura, reintroducerea curtilor cu jurati, astfel ca judecatorul nu va mai putea pronunta sentinte la comanda.
politia judiciara sa fie scoasa de la interne si trecuta la ministerul justitiei, politie criminala.\
obligativitatea judecatorilor sa tina cont de precedente, pentru a uniformiza solutiile.
nu este o nota buna pentru o justitie normala, morala, sa dea sentinte diferite, in curti diferite, pentru cazuri similare.
Acest lucru il confirma atitudinea isterizata aproape huliganica a celor doua tabere de a-si impune judecatorii “lor” in functiile de varf ale justitiei.
Acesta mascarada a fost construita si pusa in functiune de catre toti cei care au condus ,administrat si gospodarit Romania precum si de institutiile care trebuiau sa vegheze ca sa nu se ajunga la acesta situatie.
Sa le fie rusine….
Si noi, simplii cetateni, suntem egali intre noi, dar pentru ca nu avem o structura nu putem schimba nimic; iar daca cineva vrea sa ne 'rada', ne ia unul cate unul sau pe toti deodata :)