Comisia Penitenciarului Jilava a dat aviz pozitiv in 4 ianuarie pentru eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase, constatand ca s-a implinit termenul la care poate fi eliberat. Potrivit raportului de evaluare intocmit de Comisie, document obtinut de ziarul Gandul, "condamnatul a avut un comportament foarte bun, a participat in mod constant la activitati de educatie si asistenta psihologica, implicandu-se in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate", citeaza Mediafax.

Reprezentantii penitenciarului mai consemneaza in raport si ca Nastase a redactat o lucrare stiintifica si a scris alte doua carti.

"Ca urmare a redactarii lucrarii stiintifice si a implicarii in activitatile de educatie, a obtinut un numar total de 342 de credite si a fost recompensat de trei ori. Nu a fost sanctionat disciplinar pe perioada detentiei", se arata in documentul mentionat.

In fisa de caracterizare a detinutului Adrian Nastase, comisia de la Jilava a mentionat si activitatile prestate de Nastase pentru care a fost recompensat cu 45 de zile reducere a pedepsei de doi ani de inchisoare. De la inchiderea sa in penitenciar, pe 26 iunie 2012, Nastase a participat la noua dezbateri si la o conferinta.

Intr-o declaratie pentru Gandul, avocatul Ion Cazacu, cel care l-a aparat pe Nastase in instanta, a precizat ca unele din dezbateri au fost chiar pe teme politice. Pe langa dezbaterile din penitenciar, Nastase a mai luat parte si la cinci sesiuni de "educatie pe platforma de eLearning".

Fostul premier a participat si la un program de educatie pentru viata de familie si la un program "de valorificare a aptitudinilor".

De asemenea, Adrian Nastase a fost evaluat psihologic, iar comisia a retinut ca nu are nevoie de consilier.

"Personalitate structurata, cu nivel inalt de coeziune. Adaptare matura, obiectiva, bazata pe un sistem de valori social morale generale. Este orientat spre certitudinea pe care o ofera ordinea deja stabilita. Valorifica trecutul", se arata in evaluarea specialistilor de la Jilava.

Citeste si: