Ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe l-a imputernicit vineri pe colonelul Viorel Dascalu sa preia conducerea Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, el inlocuindu-l pe fostul sef al acestei directii, generalul Eugen Meran care a fost demis, potrivit Agerpres.

Inspectorul general al Jandarmeriei Romane, Mircea Olaru a declarat sambata intr-o conferinta de presa ca ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe a dispus cercetari interne referitoare la imprejurarile agresiunii petrecute asupra lui Ionut Sandru cu ocazia manifestatiilor care au avut loc la inceputul anului trecut, in urma verificarilor interne realizate de corpul de control al MAI si al Jandarmeriei fiind identificat subofiterul care l-a lovit pe cetatean.

"Verificarile s-au facut pe baza imaginilor video si ale rapoartelor facute de catre jandarmii prezenti la acel moment in preajma acelei persoane. Pe timpul verificarii, subofiterul si-a recunoscut fapta, acesta fiind susceptibil de savarsirea infractiunii de purtare abuziva fapt prevazut de art. 250 Cod Penal", a spus Olaru.

Potrivit acestuia, in cursul zilei de sambata materialul rezultat din verificari va fi inaintat la Parchetul Militar la care de altfel a fost depusa si plangerea de catre cel lovit, Ionut Sandru.

"In momentul in care Parchetul Militar ne va comunica ca a fost pusa in miscare actiunea penala, militarul va fi pus la dispozitie si se vor intreprinde masurile legale. Punerea la dispozitie inseamna restrictionarea accesului acestuia la toate misiunile de ordine publica din exteriorul unitatii, retragerea armamentului si munitiei, iar comandantul unitatii ii va stabili sarcini specifice acestui interval", a spus inspectorul general al Jandarmeriei Romane, colonel Mircea Olaru.

Inspectorul general al Jandarmeriei Romane a mentionat ca din cercetarile efectuate, subofiterul care l-a lovit pe Ionut Sandru nu a mai comis si alte abateri.

Referindu-se la generalul Eugen Meran, Olaru a spus ca acestuia i se reproseaza modul defectuos in care a condus operatiunile. Olaru a precizat ca Meran a fost comandantul misiunii din acea perioada.