Seful Politiei Ilfov, Emanuel Marin Nica, cercetat disciplinar in Consiliul Superior de Disciplina al Politiei Romane, in urma unei sesizari a ministrului Administratiei si Internelor formulate la finalul cercetarii prealabile dispuse dupa uciderea japonezei Yurika Masuno, a fost eliberat din functie, au declarat, joi, surse din Politie pentru Mediafax.

Emanuel Marin Nica a fost audiat joi, la sediul Politiei Romane, de catre ofiterii Directiei de control intern.

Seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, secretarul de stat Anghel Andreescu, a declarat anterior, intr-o conferinta de presa la sediul MAI, ca ancheta de la IPJ Ilfov continua si, in functie de rezultate, vor fi dispuse masuri in consecinta. Andreescu a precizat ca Politia Romana va anunta in cursul zilei de joi, intr-o conferinta de presa, masurile luate in cazul IPJ Ilfov.

Comisarul sef Emanuel Marin Nica ar fi trebuit sa fie audiat inca de miercuri, insa acesta nu s-a putut prezentat deoarece era in concediu medical.

In 18 decembrie 2012, Ministerul de Interne anunta ca seful Politiei Ilfov, Emanuel Marin Nica si cei doi adjuncti ai sai, Ionel Lefter si Nicolae Baicu, sunt cercetati in Consiliul Superior de Disciplina al Politiei Romane, in urma unei sesizari a ministrului Mircea Dusa formulate la finalul cercetarii prealabile dispuse dupa uciderea japonezei Yurika Masuno de catre Vlad Nicolae, in 15 august, intr-o padure de langa Corbeanca.

Comisia formata din ofiteri ai Corpului de control a facut verificari in perioada 3- 21 septembrie, la IPJ Ilfov si la Sectia Regionala de Politie Transporturi Bucuresti.

Seful Politiei Ilfov, adjunctii sai, sase ofiteri din conducerea IPJ si membri ai conducerii Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti au fost cercetati prealabil in urma anchetei Corpului de control al MAI. De asemenea, alti 14 ofiteri au fost atunci atentionati, iar in cazul a doi ofiteri si a unui agent a fost sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

In 7 ianuarie, comisarul sef Ionel Lefter a fost eliberat din functia de adjunct al sefului IPJ Ilfov si mutat pe un post de adjunct la Politia Otopeni, informeaza Mediafax.

Controlul amanuntit la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Ilfov a fost dispus dupa uciderea japonezei Yurika Masuno de catre Vlad Nicolae, in 15 august, intr-o padure de langa Corbeanca.