Amalia Cindrea, sotia presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea (PSD), a fost numita la sefia Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor din Sibiu, anunta presa locala. Ioan Cindrea, actual sef de CJ, fost parlamentar PSD in fiecare legislatura din 2000 si pana in 2012, a fost acuzat in septembrie 2011 de conflict de interese de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru ca si-a angajat sotia la cabinetul sau de parlamentar timp de doi ani.

Ioan si Amalia Cindrea, la cununia civila (2008)Foto: Agerpres

Amalia Cindrea, sotia presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea (PSD), a fost numita in functia de comisar sef adjunct in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor din Sibiu si ii ia, astfel, locul fostului inspector sef, Ioan Bara, anunta publicatia locala Ora de Sibiu.

De precizat ca ANPC, precum si structurile sale, reprezinta o autoritate aflata in subordinea Guvernului, si nu a Consiliului Judetean.

Modificarile vin in urma unei reorganizari a comisariatelor aflate in subordinea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor din Romania (ANPC) dicatate de o hotarare de Guvern din 2012.

Astfel, s-a decis desfiintarea celor 42 de structuri judetene care detineau personalitate juridica si infiintarea de comisariate regionale cu personalitate juridice care au in componenta comisariate judetene, dar fara personalitate juridice. Comisariatele regionale sunt conduse de un comisar sef, iar cele judetene de catre un comisar sef adjunct.

Potrivit fostului sef al OPC Sibiu, Ioan Bara, Amalia Cindrea "a fost nominalizata temporar in functie, pana la concurs" iar domnia sa a ramas in cadrul OPC "pe o functie publica de executie", relateaza Adevarul de Sibiu.

Amalia Cindrea (fost Balasoiu) a fost pentru cateva luni in 2009 si subprefect al judetului Sibiu si, inainte, a fost deputat de Brasov in legislatura 2000-2004 din aprtea Partidului Umanist din Roamania. In 2003 ea a trecut la PSD.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, Amalia Cindrea este absolventa a Institutului Politehnic Cluj Napoca, Facultatea de Mecanica, specializarea Tehnologia Constructiilor de Masini, iar pana sa ajunga in parlament a fost printre altele manager general la doua societati comerciale dar si inginer in cadrul IAP Dacia Pitesti.

In septembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a acuzat pe atunci-deputatul PSD Ioan Cindrea de conflict de interese pentru ca, intre octombrie 2009 si februarie 2011, si-a angajat soatia in cadrul biroului sau de parlamentar de la Sibiu. Vezi aici detalii.

"Beneficiul patrimonial obtinut in perioada 05.10.2009 - 01.02.2011 de catre sotia domnului CINDREA Ioan, doamna CINDREA Amalia, a fost de 35.061 Lei (aproximativ 8.138 Euro)", anunta atunci ANI intr-un comunicat.

"Consider ca nu am incalcat nici o lege din Romania, ca nu sunt in conflict de interese si ca informatiile care apar public incalca grav principiul constitutional al prezumtiei de nevinovatie. In spatele acestei campanii murdare sunt interese exclusiv politice, iar instantele judecatoresti sunt singurele care vor dovedi ca nu am incalcat nici o lege", a declarat atunci Ioan Cindrea.

Fostul deputat PSD a conteste la Curtea de Apel Alba decizia ANI, iar instanta de judecata i-a dat dreptate pe 21 martie 2012. Fostul deputat a intrat ulterior in competitia electorala la alegerile locale, iar in iunie 2012 a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Sibiu.

ANI a facut recurs la Inalta Curte impotriva decizie CA Alba, iar dosarul a fost inregistrat pe rol cu primul termen abia in 4 martie 2014.