Ministrul de Interne Radu Stroe a dispus o serie de controale la inspectoratele judetene de politie cu privire la respectarea principiilor de etica si deontologie profesionala. Echipele de verificare vor fi alcatuite din sociologi, psihologi, dar si ofiteri din structurile de control, anunta Mediafax. Controalele dispuse de ministrul Stroe vin in urma scandalului declansat in seara de 26 decembrie, cand politista Melania Renghea de la Politia Bals si fostul sau superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital dupa ce femeia, care sustine ca politistul ar fi violat-o, l-a injunghiat pe acesta de mai multe ori in abdomen.

"Din dispozitia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, echipe de specialisti din cadrul Aparatului central al MAI si ai Inspectoratului General al Politiei Romane se vor deplasa la mai multe inspectorate de politie judetene pentru realizarea unor verificari cu privire la respectarea principiilor de etica si deontologie profesionala", se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.

Din aceste echipe de verificare vor face parte sociologi, psihologi, dar si ofiteri din structurile de control.

"Cu ocazia acestor misiuni vor fi identificate situatiile care reprezinta atitudini neconforme reglementarilor in vigoare in relatia sef-subordonat, practici discriminatorii in raport cu angajatele si alte aspecte care privesc climatul organizational in interiorul acestor unitati", precizeaza sursa citata.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne sustine ca "isi reafirma intreaga disponibilitate pentru identificarea si sanctionarea drastica a oricarui tip de atitudini care incalca prevederile legale, ordinele interne si normele privind deontologia profesionala specifica functiei publice de politist".