Statia meteo din Intorsura Buzaului a inregistrat joi dimineata minus 28,7 grade Celsius in aer si minus 30,6 grade Celsius la sol. Este a doua zi consecutiv cu valori minime extreme, in cursul diminetii de miercuri inregistrandu-se o temperatura atmosferica de minus 28,3 grade Celsius, anunta Agerpres. Potrivit meteorologilor, acestea nu sunt cele mai scazute temperaturi din acest sezon hibernal - in data de 14 decembrie 2012 la Intorsura Buzaului au fost minus 31 de grade in aer si minus 33 de grade la sol.

Minima absoluta inregistrata in ultima jumatate de secol in judetul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius in 8 februarie 2005, la Intorsura Buzaului, record nemaiatins din anul 1939.

Autoritatile locale spun ca gerul nu a creat pana acum probleme in ce priveste alimentare cu energie electrica si termica a cetatenilor.

Politia a anuntat decesul unei femei in varsta de 80 de ani din Sfantu Gheorghe, care a disparut sambata trecuta de la domiciliu. Aceasta a fost gasita decedata in zapada intr-o padure din apropierea unitatii militare din localitatea Arcus. Parchetul de pe langa Tribunalul Covasna a preluat cercetarile pentru a stabili cauzele si imprejurarile in care s-a petrecut tragicul eveniment.