Biroul de presa al Guvernului a dezvaluit, in mod accidental, modul in care se pregateste purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, sa faca fata unor eventuale intrebari din partea jurnalistilor. In textul cu lista actelor normative aprobate de Guvern in sedinta de miercuri a fost uitata o "intrebare potentiala a jurnalistilor". Pe lista este trecuta si hotararea privind organizarea si functionarea Ministerului Tineretului si Sportului si o scurta prezentare a actului normativ. In corpul textului referitor la aceasta hotarare de guvern a fost strecurata, intre ghilimele, o fraza total nepotrivita: (intrebare potentiala a jurnalistilor: cate posturi vor fi prevazute pentru demnitari si posturile aferente cabinetului ministrului si cabinetelor secretarilor de stat?).

Captura site-ul GuvernuluiFoto: Hotnews

Lista respectiva a fost publicata pe site-ul Guvernului dupa ce, in prealabil, a fost citita de Zaharescu. De altfel, a devenit deja o obisnuinta ca dupa sedinta Executivului sa fie sustinuta o conferinta de presa de catre purtatorul de cuvant. Acesta citeste o lista cu actele normative aprobate, care apoi este publicata pe site-ul Guvernului. De data aceasta, pe lista actelor normative a fost scapata si aceasta mentiune care arata cum incearca purtatorul de cuvant sa vina in intampinarea intrebarilor jurnalistilor.

Raspunsul la aceasta intrebare este trecut chiar in text, insa nu e complet: "Conducerea ministerului va fi asigurata de ministru, ajutat de doi secretari de stat si un subsecretar de stat, numiti prin decizie de primul-ministru. De asemenea, ministerul va avea un secretar general si doi secretari generali adjuncti, inalti functionari publici, numiti in conditiile legii". Practic, chiar si cand se anticipeaza intrebarile sunt oferite raspunsuri incomplete. In acest caz, se raspunde doar la partea legata de numarul posturilor prevazute pentru demnitari, dar nu si la cea legata de posturile aferente cabinetului ministrului si cabinetelor secretarilor de stat.