Magistratii Judecatoriei Cluj-Napoca au decis, miercuri, in adunarea generala la care au participat 29 de judecatori, declansarea procedurii de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a judecatorului Cristi Danilet, scrie Agerpres.

Din totalul participantilor la adunare, 27 au votat pentru revocare, un vot a fost impotriva, iar un judecator s-a abtinut.

"Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca a declansat procedura de revocare a lui Cristi Danilet, in conditiile art. 52 alin. 4 din Legea 317/2004, republicata. Potrivit acestui text de lege, un membru ales in Consiliul Superior al Magistraturii poate fi revocat la cererea majoritatii instantelor pe care le reprezinta, acestea hotarand, la randul lor, cu doua treimi din voturile judecatorilor in functie", se arata intr-un comunicat al judecatoriei.

Sursa citata precizeaza, totodata, ca magistratii clujeni au luat act de "lipsa de atitudine publica pentru inlaturarea echivocului generos cu privire la procedura urmata in scopul alegerii conducerii Consiliului, lipsa de atitudine incompatibila cu structura unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii care apara reputatia profesionala a judecatorilor, prin pozitiile sale publice exprimate recent, care au lasat unui observator obiectiv impresia implicarii cu preponderenta in alte activitati decat cele pentru care i-a fost incredintat mandatul de catre judecatorii de la Judecatoria Cluj-Napoca".

Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor va fi comunicata si celorlalte instante de acelasi grad, in vederea continuarii procedurii de revocare, se spune in comunicat.