Cauza decesului elevei de 13 ani din Bucuresti care ar fi cazut de la etajul unei vile din Busteni a fost un stop cardio-respirator, medicii incercand timp de aproape o ora sa o resusciteze, fara a putea sa-i reporneasca inima, a declarat directorul medical al Spitalului Orasenesc din Sinaia.

Directorul medical al Spitalului Orasenesc din Sinaia, medicul Constantin Roman Tamaduianu, a declarat, miercuri, ca fata a facut stop cardio-respirator marti seara, la ora 22.05, iar medicii au incercat sa o resusciteze timp de aproape o ora, fara a reusi sa-i reporneasca inima, astfel incat la ora 22.58 a fost declarat decesul copilei, transmite Mediafax.

Adolescenta a facut stop cardio-respirator si marti dimineata, cand a fost adusa la spitalul din Sinaia, medicii reusind atunci sa reporneasca inima fetei dupa cateva ore de masaj cardiac extern.

Directorul medical al Spitalului Orasenesc Sinaia a mai spus ca fata suferea, pe langa "hipotermie severa", si de "politrauma prin cadere de la inaltime" si ca in aplicarea tratamentului "nu s-a pus problema" ca medicii sa ia in calcul ipoteze precum consumul de alcool sau somnambulismul.

"A fost un miracol ca a supravietuit atat", a spus directorul medical al spitalului din Sinaia, referindu-se la faptul ca fata a fost gasita in stare critica si cu o temperatura a corpului extrem de scazuta.

Medicul Constantin Roman Tamaduianu a precizat ca in aplicarea tratamentului si a protocolului in cazul pacientei medicilor "nu le-au lipsit nici aparate, nici medicamente".

Familia fetei, ajunsa la spitalul din Sinaia in cursul diminetii de marti, a stat in spital pe tot parcursul zilei si a primit consiliere din partea personalului spitalului.

Eleva de 13 ani a incetat din viata, marti seara, la Spitalul Orasenesc Sinaia.

Ea a fost gasita, marti dimineata, in coma profunda si soc hipotermic, dupa ce ar fi cazut de etajul unei unitati de cazare si a stat mai multe ore in frig.

Fata a supravietuit peste 12 ore din momentul in care a fost gasita cu temperatura corpului de 19,5 grade. In cursul zilei de marti, medicii de la SMURD si cei de la centrul de primiri urgente al spitalului din Sinaia i-au facut incontinuu masaj cardiac extern, iar dupa cateva ore inima ei incepuse sa bata singura, insa tanara, al carei corp ajunsese la o temperatura de peste 30 de grade, respira cu ajutorul aparatelor.

Fata urma sa fie transportata la o unitate sanitara din Bucuresti in momentul in care transportul nu ar fi prezentat vreun risc pentru viata ei.

Familia elevei, care in cursul zilei de marti a ajuns la spitalul din Sinaia, a cerut medicilor discretie in ceea ce priveste starea acesteia.

Eleva, aflata in tabara, era cazata intr-o cladire a Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie, aflat in subordinea Ministerului Economiei.

Politia ia in calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei caderi accidentale, dar si ipoteza tentativei de suicid in cazul elevei.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, Horia Toma, afirma ca tabara este organizata printr-o asociatie nonprofit a profesorului Mircea Lascu din Zalau, care conduce si editura Gil, specializata in tiparirea de carte scolara.

Fata era eleva in clasa a VII-a la Scoala nr. 56 "Jose Marti" din Sectorul 2 al Capitalei si obtinuse medalia de argint la olimpiada nationala de matematica.

Rozica Stefan, directorul Scolii generale nr. 56 "Jose Marti", a declarat ca tabara respectiva nu este organizata de unitatea de invatamant, care nu are cunostinta despre aceasta.

"Nefiind organizata de scoala, noi nu avem cunostinta de aceasta tabara, nu stim cum au aflat parintii despre aceasta", a declarat Rozica Stefan.

Ea a precizat ca in incinta scolii nu a fost niciun anunt despre aceasta tabara, iar trimiterea elevilor in aceasta tabara este "categoric" optiunea parintilor.