Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se intruneste, miercuri, in sedinta, pe ordinea de zi aflandu-se alegerea vicepresedintelui CSM. Pentru aceasta functie si-au depus candidatura doi judecatori: Alina Ghica si Cristi Danilet.

Ordinea de zi a sedintei plenului, publicata pe pagina de internet a CSM arata ca plenul se intuneste la ora 15,00, iar la primul punct de lucru se afla alegerea vicepresedintelui CSM.

Judecatoarea Alina Ghica, candidat pentru functia de vicepresedinte al CSM, nu a intrunit vinerea trecuta numarul de voturi pentru a fi aleasa in aceasta functie.

Respingerea a venit dupa ce patru judecatori au parasit sala de sedinta, fiind nemultumiti ca Alina Ghica nu a depus din timp proiectul de management pentru a putea fi studiat de membrii CSM.

Alegerea vicepresedintelui CSM, programata pentru miercuri, este posibil sa se amane, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Sectia de judecatori a CSM a solicitat amanarea votului pe motiv ca doi dintre membrii Consiliului sunt in concediu, iar candidaturile nu sunt agreate.

Pe de alta parte, Sectia pentru judecatori, intrunita luni, ar fi decis sa ceara amanarea discutarii acestui punct de pe ordinea de zi de alegere a vicepresedintelui CSM.

In 4 ianuarie, plenul Consiliului a decis amanarea sedintei privind alegerea vicepresedintelui CSM, din lipsa de cvorum, anuntul fiind facut de noul presedinte ales Oana Schmidt-Haineala.

De asemenea, plenul CSM a respins, atunci, cu 11 voturi, o cerere privind anularea alegerii Oanei Schmidt Haineala in functia de presedinte al CSM.