Presedintele Curtii Constitutionale (CC), Augustin Zegrean, este operat, miercuri dimineata, pentru ca medicii sa ii monteze o proteza la sold dupa ce a cazut pe gheata in Parcul Herastrau, a declarat sotia acestuia, potrivit Mediafax.

Foto:

Sotia presedintelui CC, Augustin Zegrean, Eugenia Zegrean, a declarat, miercuri, ca operatia a inceput la ora 8.00.

Zegrean a fost internat marti, la ora 10.00, au precizat sursele citate. Presedintele Curtii Constitutionale, in varsta de 58 de ani, care a suferit o fractura de col femural, a declarat, marti, pentru Mediafax ca a iesit sa se plimbe, luni seara, in Bucuresti, iar la intrarea in Parcul Herastrau a alunecat pe gheata si a cazut.

"Sunt internat in spital, in Bucuresti. Am fractura de col femural. Am alunecat si am cazut", a declarat presedintele CC. Zegrean a adaugat ca nu vrea sa spuna in ce spital este internat ca sa nu mearga jurnalistii "peste el".

"Nu vreau sa spun unde sunt internat ca vin peste mine (jurnalistii - n.r.). Deja unii se bucura", a mai spus Zegrean.

Vineri seara, Augustin Zegrean a asistat, la Bistrita, la Concertul de Boboteaza inspirat dupa cel de Anul Nou de la Viena, iar luni a plecat la Bucuresti.

Medicii Spitalului Elias analizeaza posibilitatea unei interventii chirurgicale in cazul lui Zegrean, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

O operatie de fractura de col femural imobilizeaza pacientul mult timp la pat, ulterior fiind nevoie de o perioada de recuperare.

Astfel, ceilalti opt judecatori ai Curtii Constitutionala, in absenta lui Zegrean, vor trebui sa solutioneze dosarele, uneori putandu-se ajunge la voturi de patru la patru, ceea ce va bloca finalizarea cazurilor. Deciziile CC se iau cu majoritate de voturi.