Sapte sectoare ale unor drumuri nationale sunt inchise marti dupa-amiaza din cauza viscolului care a troienit zapada, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Centrul Infotrafic mai precizeaza ca doua tronsoane de drumuri nationale inchise anterior circulatiei au fost redeschise, iar traficul rutier pe DN1-Valea Prahovei s-a intensificat, mai ales pe sensul catre Brasov, pe tronsonul Sinaia - Busteni, dar se circula destul de fluent.

Sunt inchise urmatoarele sectoare ale unor drumuri nationale:

DN24B (E581) Husi - Albita (judetul Vaslui);

DN11A Podu Turcului (judetul Bacau) - Barlad (judetul Vaslui);

DN2F Dragomiresti - Blesca (judetul Vaslui);

DN24C Radauti-Prut - Manoleasa (judetul Botosani);

DN26 Murgeni - Ganesti (judetul Vaslui);

DN29 Botosani - Manoleasa (judetul Botosani);

DN24D Cuca - Balabanesti (judetul Galati).

De asemenea, au fost redeschise doua tronsoane: DN2N Bogza - Dumbraveni (judetul Vrancea) si DN24B (E581) Crasna - Husi (judetul Vaslui).

Ramane restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN28 Iasi - Raducaneni si DN28A Targu Frumos - Pascani, in judetul Iasi si cu masa mai mare de 3,5 tone pe DN24 Vaslui - limita cu judetul Iasi.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare nowcasting, valabila pana la ora 18:00, conform careia, local, in judetele Iasi, Vaslui si Galati si mai ales pe Valea Siretului in judetele Bacau, Vrancea si sud-estul judetului Neamt (inclusiv municipiul Roman si zona limitrofa) se vor semnala intensificari ale vantului, cu viteze la rafala de 55-60 km/h, izolat 75 km/h, ninsoare spulberata sau viscolita.

In aceste zone, conducatorilor auto li se recomanda sa nu porneasca la drum, iar in cazul in care calatoria nu poate fi amanata sa-si echipeze corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna.

In judetul Prahova, traficul rutier pe DN1-Valea Prahovei s-a intensificat, mai ales pe sensul catre Brasov, pe tronsonul Sinaia - Busteni, dar se circula destul de fluent. Pe DN1A a nins viscolit in zona Cheia si s-a imprastiat a material antiderapant, mai precizeaza Centrul Infotrafic.