Ministrul de Interne, Radu Stroe, l-a criticat in termeni duri pe seful Inspectoratului de Politie Judetean Olt, Ion Voicu, al carui nume a fost implicat in cazul politistei care si-a injunghiat seful, dupa un presupus viol, si a "garantat" ca acesta nu va mai lucra in politie nicio zi.

Ion Voicu fusese invitat la sediul ministerului pentru a discuta cazul politistei care acuza ca a fost violata de superiorul sau ierarhic, dar nu s-a prezentat, a afirmat Radu Stroe, invocand faptul ca este in concediu medical.

"Eu nu mi-am imaginat ca in Politia Romana poate exista atata golanie. Azi am aflat ca e in concediu medical de doua saptamani", a spus ministrul de Interne, la iesirea din sediul ministerului, adaugand ca, in aceste conditii, nici ancheta nu poate continua.

Radu Stroe a precizat ca Ion Voicu nu poate fi suspendat din functia de sef al Inspectoratului de Politie Judetean Olt, "pentru ca e in spital", dar va gasi o solutie pentru ca judetul sa nu mai fi condus de acesta.

"Am zis ca e om serios, ca e politist, ca e militar, chiar daca politistii nu mai sunt militari, dar asta este formatia lor. Daca era un om onest, civilizat, venea aici si stateam de vorba si gaseam o solutie. (...) Am contat pe cuvantul unui individ care e ditamai seful de inspectorat judetean de politie", a comentat Radu Stroe, vizibil iritat.

"Baiatul asta va garantez ca nu va mai lucra in politie nicio zi dupa ce va veni prima zi la serviciu. Pentru mine e suficient ca nu vine la solicitarea MAI", a spus ministrul, adaugand ca, in opinia sa, Ion Voicu "fuge de raspunderile pe care le are acolo".

Sfarsitul lunii decembrie a fost marcat de un scandal urias in Politia Romana, dupa ce o politista din Bals l-a injunghiat in abdomen pe fostul sau sef dupa ce ar fi fost violata de acesta.

Ulterior, politisita a afirmat, intr-o scrisoare publica, ca acesta ar fi oferit-o drept favor sexual unui procuror si altor trei politisti, printre care si seful politiei Olt.

"A fost depusa o plangere pentru santaj si viol impotriva comisarului-sef Gheorghe Barbu. Melania Renghea a reclamat in cuprinsul plangerii ca Barbu a constrans-o sa intretina relatii sexuale cu el, dar si cu seful Politiei Bals, Ion Sotea, cu seful Inspectoratului de Politie Olt, Ion Voicu, dar si cu un alt politist care i-a facut lucrarea politistei inainte de a fi facute disponibilizari si de a fi sustinut concursul. De asemenea, a fost depusa plangere si impotriva prim-procurorului Laurentiu Turcin de la Parchetul de la langa Judecatoria Bals", a declarat Seful DIICOT Craiova, Adrian Gluga, citat de Mediafax.

In luna noiembrie 2012, un control dispus de fostul ministru de Interne Mircea Dusa a dus la cercetarea prealabila a sefului IPJ Olt, impreuna cu cei doi adjuncti ai acestuia, a sefului Politiei orasului Bals si a altor opt politisti cu functii de conducere.