Cateva drumuri nationale si sectoare de drumuri nationale sunt inchise marti dimineata din cauza viscolului care a troienit zapada, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Intre timp, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting, valabila pana la ora 11:30, conform careia in judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Vrancea si Galati se vor semnala intensificari ale vantului, cu viteze la rafala de 55-60 km/h, izolat 75 km/h.

UPDATE: Meteorologii au emis, marti, o noua avertizare nowcasting de intensificari ale vantului pentru sase judete din Moldova ce va expira la ora 14:30. Avertizarea incadrata la categoria Cod Galben este valabila in intervalul orar 11:30-14:30, in judetele Iasi, Vaslui si Galati, mai ales pe Valea Siretului in judetele Neamt, Bacau si Vrancea. In perioada semnalata se vor inregistra intensificari ale vantului, cu viteze la rafala de 55-60 km/h si, izolat, de 75 km/h.

Drumurile nationale inchise din cauza zapezii:

DN11A Podu Turcului (judetul Bacau) - Barlad (judetul Vaslui);

DN24B Husi - Albita (judetul Vaslui);

DN24C Radauti-Prut - Manoleasa (judetul Botosani);

DN26 Murgeni - Ganesti (judetul Vaslui);

DN29 Botosani - Manoleasa (judetul Botosani);

DN2F Dragomiresti - Blesca (judetul Vaslui);

DN2N Bogza - Dumbraveni (judetul Vrancea).

Centrul Infotrafic mai precizeaza ca transportul agabaritic care se deplaseaza pe ruta Constanta - A4 - Ovidiu - DN2A - Harsova - Giurgeni - Slobozia - DN21 - Drajna - A2 - DN Centura Bucuresti - IMGB este in momentul de fata (ora 9:00) pe DN2A Constanta - Harsova, in apropierea localitatii Crucea (judetul Constanta), iar viteza medie de deplasare a acestuia este de aproximativ 30-40 km/h. Convoiul este format din doua trailere cu latimea de 9,15 metri si nu poate fi depasit. Autovehiculele care circula din sens opus sunt oprite pana la trecerea acestuia. Participantilor la trafic li se recomanda sa respecte indicatiile echipajelor de politie rutiera care insotesc transportul agabaritic.