Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se intruneste, miercuri, in sedinta, pentru alegerea vicepresedintelui CSM, pentru aceasta functie fiind depuse doua candidaturi - a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet, informeaza Agerpres.

Potrivit site-ului institutiei, pe ordinea de zi a sedintei plenului din 9 ianuarie, ora 15.00, la primul punct se afla alegerea vicepresedintelui CSM.

In 4 ianuarie, plenul Consiliului a decis amanarea pentru saptamana viitoare a sedintei privind alegerea vicepresedintelui CSM, din lipsa de cvorum, anuntul fiind facut de noul presedinte ales Oana Schmidt-Haineala.

De asemenea, plenul CSM a respins, atunci, cu 11 voturi, o cerere privind anularea alegerii Oanei Schmidt Haineala in functia de presedinte al CSM.

"In ceea ce priveste revocarea mea, cererea a fost respinsa cu 11 voturi. Ceea ce nu s-a reusit sa se transeze in aceasta sedinta de plen este alegerea vicepresedintelui Consiliului. Avem doua candidaturi depuse: Alina Ghica si Cristi Danilet. A trebuit sa ridicam sedinta de plen din lipsa de cvorum. S-a decis convocarea unei noi sedinte pentru saptamana viitoare", spunea Oana Schmidt Haineala.

Ea a precizat ca sedintele Sectiei pentru procurori se pot desfasura in legalitate si in lipsa unui vicepresedinte al CSM.

Judecatoarea Alina Ghica, candidat pentru functia de vicepresedinte al CSM, nu a intrunit vinerea trecuta numarul de voturi pentru a fi aleasa in aceasta functie.

Respingerea a venit dupa ce patru judecatori au parasit sala de sedinta, fiind nemultumiti ca Alina Ghica nu a depus din timp proiectul de management pentru a putea fi studiat de membrii CSM.

Dupa votul primit de Alina Ghica, judecatorul Cristi Danilet a anuntat ca isi depune si el candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM, pentru a debloca situatia din Consiliu.