Meteorologii spun ca luni vemea se raceste in toate regiunile. In estul si in sud-estul teritoriului, precum si la munte vor fi innorari si pe arii relativ extinse va ninge. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari temporare, iar ninsorile se vor semnala izolat.

  • Marti, vremea va fi rece, geroasa dimineata si noaptea mai ales in Moldova si in Transilvania. Cerul va avea innorari in estul si sud-estul tarii si la munte, unde in prima parte a zilei va ninge slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -9 si 1 grad, iar cele minime intre -20...-22 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si -6...-5 grade in Campia de Vest.

Informarea de vant puternic ramane in vigoare pana marti dimineata. Vantul va prezenta intensificari in majoritatea zonelor, dar in special in regiunile estice si sud-estice, cu viteze de pana la 55...70 km/h si in zona montana, unde rafalele vor depasi 90 km/h, spulberand zapada.

  • Miercuri, vremea se va mentine rece in majoritatea zonelor, geroasa dimineata si noaptea in centru si est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 3 grade, mai scazute in estul Transilvaniei si nordul Moldovei, Luni, marti si miercuri nu se mai depasesc in toata tara zero grade celsius.

De joi se incalzeste usor si spre sfarsitul saptamanii vor fi temperaturi pozitive in majoritatea regiunilor tarii. Vor aparea din nou precipitatiile, dar acestea vor fi mixte si va fi pericol de formare a poleiului.