Normele privind clasa pregatitoare, clasa a IX-a si bacalaureatul raman aceleasi si vor fi aplicate pana la modificarea in Parlament a Legii educatiei, a spus ministrul Remus Pricopie, intr-un interviu pentru Agerpres.

Intrebat daca clasa pregatitoare va ramane la scoala sau se va intoarce la gradinita ministrul a raspuns:

"Eu cred in ceea ce priveste clasa pregatitoare ca trebuie sa fim mai flexibili, in sensul ca, daca nu ai spatiu si daca nu ai cadre didactice pentru a organiza aceasta clasa pregatitoare, fizic, vorbim de spatiu, nu o faci la scoala si o lasi la gradinita. Da, dar legea acum te obliga ca din punct de vedere metodologic toti copiii sa parcurga acelasi tip de formare, de pregatire, dupa aceleasi standarde".

"Eu cred ca in urmatoarele luni, in Parlament - pentru ca sa nu uitam ca exista discutie in Parlament, mai exact in Senat, pe un proiect de lege a educatiei - va trebui sa ne clarificam din acest punct de vedere si atunci se va decide ce se va intampla cu aceasta clasa pregatitoare, respectiv cu clasa a IX-a. Pana atunci insa legea ne obliga sa respectam metodologiile anuntate la 1 septembrie 2012", a adaugat ministrul.

Remus Pricopie a adaugat ca ar putea fi introdus si bacalaureatul profesional, daca parlamentul va introduce aceasta optiune, care nu presupune modificarea modalitatii de sustinere a examenului.

"Pe actualul cadru legislativ organizam examenul de bacalaureat exact ca in 2012. Daca Parlamentul va introduce aceasta optiune, pentru ca atentie bacalaureatul profesional nu presupune modificarea modalitatii de sustinere a examenului asa cum este prevazut acum, ci inseamna adaugarea unei optiuni, daca Parlamentul va introduce aceasta optiune in timp util si va fi fezabil sa oferim aceasta optiune absolventilor de liceu evident ca o vom face. Trebuie sa vedem decizia Parlamentului", a mai explicat ministrul Pricopie.

Acesta a adaugat ca la bacalaureat raman camerele supraveghere, pentru ca ele sunt prevazute in metodologia aprobata in luna septembrie si s-ar incalca legea daca s-ar schimba metodologia in luna ianuarie.