Unul dintre proiectele majore finantate de Executiv este acela de constructie a gradinitelor, a declarat intr-un interviu pentru Agerpres ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie,adaugand ca, la finalul anului trecut, s-a facut licitatie pentru 200 de astfel de obiective.

"Unul dintre proiectele majore finantate de Guvern este acela al gradinitelor. Au fost licitate in ultimele luni ale anului 2012 un numar de 200 de gradinite noi. S-au semnat pana in momentul de fata contracte pentru 158 de gradinite restul pana la 200 fiind inca in proceduri si eu sper ca intr-un interval relativ scurt de timp, un an sau doi, aceste gradinite sa fie gata si sa le putem folosi. Atunci cand vorbim de 200 de proiecte noi unele pot fi extensii ale actualelor gradinite de doua, trei sau patru clase, altele sunt insa gradinite noi", a spus ministrul.

In ceea ce priveste o reorganizare a ministerului, Pricopie a afirmat ca noua structura impune o alta organigrama la care se lucreaza in prezent si care presupune o adaptare la noile cerinte:

"Doamna ministru Ecaterina Andronescu a facut o reorganizare a ministerului. Evident ca vom tine cont de aceasta reorganizare insa noua structura a ministerului - in care dimensiunea cercetare si invatamant superior sunt legate mult mai evident decat in vechea organizare si, de asemenea, faptul ca un numar de institute care pana la aprobarea noului Guvern nu faceau parte din structura Ministerului Educatiei Nationale in noua organizare vor face parte din aceasta structura - ne obliga sa avem o organigrama noua. Se lucreaza la ea, vom da un raspuns destul de repede, dar nu ne propunem o restructurare in totalitate a ministerului, ci o adaptare la noile cerinte, astfel incat ministerul sa fie functional. Prezenta unui ministru delegat pentru invatamant si cercetare cred ca este un lucru benefic pentru ca problemele pe cercetare sunt extrem de numeroase si aproape fiecare institut in parte poate sa prezinte un potential de dezvoltare a acestei tari sau poate sa reprezinte o problema in functie de cum reusim sa construim politici pentru aceste institute", a explicat ministrul Educatiei.