Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a comentat, joi, problema aglomeratiei din trafic de pe DN 1 Brasov- Ploiesti afirmand ca poate exista o solutie, care nu a fost insa discutata, respectiv a stabilirii unui drum cu sens unic intr-o directie si a altuia in celalalta, transmite Mediafax.

"Poate exista o solutie, n-am discutat-o. Poate reusim sa stabilim un drum cu sens unic intr-o directie si altul in alta directie. Nu stiu, sa vedem. Macar s-ar mai putea fluidiza cat ar fi necesar, sase luni, un an", a spus Stroe, raspunzand unei intrebari legate de problemele in trafic de pe ruta Brasov-Bucuresti.

In acelasi context, ministrul de Interne a subliniat ca aglomeratia in trafic pe Valea Prahovei - o constanta atat in perioada sarbatorilor, cat si in weekend-uri - este cauzata si de "situatia infrastructurii" si ca, in lipsa unei solutii, "ne vom chinui" din acest punct de vedere pana la finalizarea autostrazii Bucuresti-Brasov.

"Din cauza situatiei infrastructurii, din cauza perioadei la care ne referim - Craciun, Anul Nou... nu vedeti ca weekend de weekend exista o problema, dar cand, in ziua dinaintea Craciunului, in zona Predealului ai 52.000 de masini, cata Politie sa pui? De la Predeal pana la Comarnic, spre Nistoresti, n-ai cum sa treci. Nu se poate", a mai spus Radu Stroe.

Traficul rutier pe DN 1 Brasov - Ploiesti, dar si pe DN 1A Brasov - Sacele - Cheia - Ploiesti, recomandat ca ruta alternativa, s-a desfasurat bara la bara, ore in sir, miercuri, in ultima zi a mini-vacantei de Anul Nou, dupa ce peste 10.000 de turisti si-au petrecut Revelionul 2013 in statiunile de pe Valea Prahovei.

Si joi, la pranz, s-a circulat cu dificultate pe DN 1, pe Valea Prahovei formandu-se coloane de masini pe sensul de urcare spre munte, intre Comarnic si Nistoresti si in zona statiunilor.