Joi, valorile de temperatura se vor situa in cea mai mare parte a tarii peste cele obisnuite ale datei, cu maxime cuprinse intre -3 grade in depresiuni si 8 grade in Subcarpatii Getici si minime intre -8 si 0 grade. Cerul va fi noros in Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in zona Carpatilor Orientali, unde local va ninge slab, informeaza Mediafax.

In celelalte regiuni innorarile vor fi doar temporare, iar precipitatiile, mixte, se vor semnala cu precadere in partea a doua a intervalului, in Banat, Crisana si pe arii restranse in Moldova. Vor fi conditii de polei. Vantul va prezenta unele intensificari in zona inalta de munte. In zonele joase, mai ales cele din sudul si sud-estul tarii, dimineata si noaptea va fi ceata.

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 4 grade, iar cea minima va fi de -6...-5 grade. Vor fi conditii de ceata, mai ales la inceputul intervalului.

Vineri, valorile de temperatura vor fi in crestere usoara si se vor situa mult peste mediile climatologice ale datei, cu maxime intre -1 grad in Transilvania si 8...9 grade in vestul exterm al tarii si minime intre -5 si 3 grade. Cerul va avea innorari temporare si vor cadea precipitatii, predominant ninsori la munte, mixte local in nord si centru si predominant ploi in vest si izolat in rest. Vor fi conditii de polei. Vantul va fi moderat, cu intensificari locale, iar la munte va sufla tare.