Punctul de Trecere a Frontierei Foeni II se va redeschide temporar pe perioada sarbatorilor traditionale de iarna pe stil vechi, la solicitarea autoritatilor publice locale sarbe si romane, cu aprobarea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, informeaza Agerpres.

Dupa ce frontiera a fost deschisa in perioadele 24 - 26 decembrie 2012 si 31 decembrie 2012 - 2 ianuarie 2013, Punctul de Trecere a Frontierei Foeni II - Jasa Tomic (Serbia) va fi redeschis si in perioadele 6 - 8 ianuarie 2013 (de Craciunul pe stil vechi) si 13 - 15 ianuarie 2013 (de Revelionul pe stil vechi), intre orele 8.30 si 16.30 (ora Romaniei).

"Scopul deschiderii temporare a Punctului de Trecere a Frontierei a fost celebrarea sarbatorilor religioase romane si sarbe din aceasta perioada", a precizat miercuri Mihaela Les, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Timis.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a intreprins toate masurile necesare pentru ca traficul la frontiera sa se desfasoare in conditii optime.

"Cu aceasta ocazie, dorim sa amintim tuturor cetatenilor romani ca trecerea frontierei romane spre Serbia se poate face in baza un document de calatorie valabil (carte de identitate sau pasaport). Atentionam posesorii buletinelor de identitate vechi ca nu le pot folosi la trecerea frontierei. Reamintim tuturor participantilor la traficul transfrontalier ca pentru orice informatie referitoare la trecerea frontierei de stat, pot suna la numarul de telefon unic 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz", a afirmat reprezentantul Politiei de Frontiera Timis.