Regizorul Sergiu Nicolaescu ramane internat la terapie intensiva, evolutia postoperatorie fiind usor favorabila, in concordanta cu suferintele preexistente si cu varsta pacientului, au declarat miercuri, pentru Mediafax, reprezentantii Spitalului Elias din Bucuresti.

Sergiu NicolaescuFoto: AGERPRES

"Pacientul este tot la terapie intensiva. Tinand cont de operatiile pe care le-a avut inainte si de varsta sa, evolutia postoperatorie este mai lenta, dar favorabila", au precizat sursele citate.

Reprezentantii spitalului au mai spus ca Nicolaescu a fost ridicat la marginea patului, este constient si vorbeste, insa, intrucat au persistat unele probleme respiratorii, a ramas sub supraveghere medicala continua.

Sergiu Nicolaescu, in varsta de 82 de ani, a fost operat de peritonita, in 28 decembrie, la Spitalul Elias din Capitala, "in contextul afectiunii digestive cronice benigne cunoscute", interventia chirurgicala decurgand fara incidente, a anuntat unitatea sanitara.

Regizorul a fost operat pe cale laparoscopica, de catre echipa chirurgicala a Spitalului Elias.

"Interventia chirurgicala a fost impusa de evolutia clinica din ultimele 24 de ore, in contextul afectiunii digestive cronice benigne cunoscute", s-a aratat intr-un comunicat de presa al Spitalului Elias.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Elias, peritonita localizata cu punct de plecare apendicular a fost descoperita intraoperator si a fost rezolvata laparoscopic.

"Interventia chirurgicala a decurs fara incidente, pacientul fiind transferat in compartimentul postoperator pentru continuarea ingrijirilor", au mai precizat reprezentantii spitalului.

Reprezentantii spitalului anuntasera, cu o zi inainte de operatie, ca regizorul a fost internat in 26 decembrie, pentru o afectiune digestiva cronica cunoscuta, si urmeaza tratamentul medicamentos corespunzator.

Cu o saptamana inainte de internare, Nicolaescu a cazut in timp ce se indrepta spre garajul sau, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat cateva coaste.