Cei cinci angajati BGS implicati in conflictul de sambata seara din sectorul 3 aveau forme legale de munca, erau la zi cu examenele psihologice si tehnice si nu aveau cazier, se precizeaza intr-un comunicat al firmei de securitate, citat de Mediafax.

UPDATECei cinci barbati retinuti dupa conflictul de sambata seara din sectorul 3, in urma caruia patru persoane au fost ranite, vor fi cercetati in libertate, a decis, duminica, Judecatoria Sectorului 3, care a respins propunerea de arestare preventiva a lor.

Firma precizeaza, in acelasi comunicat, ca se delimiteaza de actiunea celor cinci si o dezaproba, precizand ca acestia "au actionat in nume personal, nu erau in timpul serviciului si erau prezenti la fata locului pentru a-si rezolva o problema de natura personala, iar arma folosita era din dotarea personala si detinuta legal".

Conducerea firmei mai spune ca asteapta rezultatele investigatiei Politiei si ca va desface contractul de munca al angajatilor implicati in acest incident.

Al cincilea agresor implicat in conflictul de sambata seara din sectorul 3 a fost prins duminica pe o strada din sectorul 2, urmand sa fie prezentat instantei, alaturi de ceilalti patru, cu propunere de arestare preventiva, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii Politiei Capitalei.

Barbatul, care fusese identificat inca de sambata, a fost depistat si prins cu ajutorul firmei private de paza si protectie la care este angajat, potrivit surselor citate.

Patru dintre agresori au fost identificati si retinuti sambata seara, la mai putin de doua ore de la producerea conflictului in care au fost ranite patru persoane.

Toti cei cinci vor fi prezentati Judecatoriei Sectorului 3, cu propunere de arestare preventiva pentru violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Sefului Sectiei 23 de Politie, Adrian Anghelus, a precizat duminica dimineata ca agresorii, care au varste intre 23 si 32 de ani, sunt angajati ai unei firme private de paza si protectie (BGS - n.r.) si au folosit un pistol cu bile detinut legal.

Conflictul de sambata seara a izbucnit in curtea unei familii care locuieste pe strada Zarzarilor din sectorul 3, unde agresorii s-au dus pentru a discuta cu o femeie care depusese la Politie, in urma cu doua saptamani, o plangere impotriva mamei unuia dintre ei. Plangerea a fost depusa in urma unei altercatii in strada in care reclamanta ar fi fost agresata.

Cei cinci au intrat in curtea familiei, unde, in urma neintelegerilor cu membrii acesteia, unul dintre ei ar fi pulverizat un spray lacrimogen.

Familia reclamantei ar fi ripostat, dupa care un alt agresor a scos un pistol cu bile si a tras, ranind patru persoane din celalalta tabara. Trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Pantelimon.

"Din verificarile intreprinse a reiesit faptul ca cei implicati in altercatie ar fi folosit spray-uri lacrimogene, arme albe (baston telescopic), precum si o arma de foc neletala", s-a precizat duminica intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Duminica, reprezentantii spitalului au declarat ca doua dintre persoanele ranite au fost externate, iar cea de-a treia, a carei stare este stabila, fara probleme majore, va mai ramane in spital, pentru supraveghere, la sectia de neurochirurgie.

Presedintele BGS, Bogdan Oprea, a declarat ca angajatii implicati in conflict erau in afara orelor de serviciu si nu au folosit armamentul firmei. "Nu aveau ce sa caute acolo", a mai spus, la Realitatea TV, Oprea, care a adaugat ca agresorii vor fi concediati.