Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost operat vineri, pe cale laparoscopica, la Spitalul Elias, interventia chirurgicala fiind impusa de evolutia clinica din ultimele 24 de ore, in contextul afectiunii digestive cronice benigne cunoscute, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Valentin Calu.

Sergiu NicolaescuFoto: AGERPRES

"Intraoperator a fost descoperita o peritonita localizata cu punct de plecare apendicular, care a fost rezolvata laparoscopic. Interventia chirurgicala a decurs fara incidente, pacientul fiind transferat in compartimentul postoperator pentru continuarea ingrijirilor", se arata intr-un comunicat de presa al spitalului, citat de Agerpres.

Spitalul Elias preciza, in urma cu o zi, ca Sergiu Nicolaescu a fost internat miercuri, pentru o afectiune digestiva cronica cunoscuta si urmeaza tratamentul medicamentos corespunzator.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a cazut in urma cu o saptamana in timp ce se indrepta spre garajul sau, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat cateva coaste, precizeaza Mediafax.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist si producator de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" (1971), "Cu mainile curate" (1972), "Osanda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Marin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985), "Mircea" (1989), "Coroana de foc" (1990), "Triunghiul mortii" (1999), "Orient Express" (2004), "15" (2005), "Supravietuitorul" (2008).

Daca filmul "Orient Express" a fost cea mai vizionata premiera romaneasca a anului 2004, probabil ca cea mai impresionanta productie semnata de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost "Mihai Viteazul" (1979), cu Amza Pellea in rolul principal - creatie de referinta in istoria filmului romanesc.

Printre cele mai recente filme ale sale se numara "Ultimul corupt", lansat la inceputul acestui an si care este o continuare a lungmetrajului "Poker" (2010).

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima data parlamentar in 1990, pe listele FSN, iar in actuala legislatura a incheiat al cincilea mandat in Parlament. Singura legislatura in care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultura din Senat in fiecare legislatura si a detinut presedintia comisiei in actuala legislatura. El s-a numarat, totodata, printre cei care au luat parte la Revolutia din 1989.