Incepand din 2013, Guvernul a stabilit ca impozitele si taxele locale sa poata fi indexate tinand cont de rata inflatiei, ramanand la decizia autoritatilor locale daca le maresc sau nu, a anuntat, dupa sedinta de joi a Executivului, ministrul pentru Administratie si Dezvoltare regionala, Liviu Dragnea. "Criteriile le stabileste fiecare autoritate locala, e vorba despre autonomie", a explicat Dragnea, precizand ca, pe 4 ianuarie, Codul Fiscal va fi modificat in acest sens.

"Sunt doua acte normative: un act normativ il reprezinta cel care stabileste nivelul pentru taxele si impozitele locale, iar modificarea din 4 ianuarie va da posibilitatea fiecarui primar si consiliu local sa indexeze sau nu", a afirmat Liviu Dragnea.

"Administratiile locale vor stabili daca cetatenii de acolo pot suporta cresterea si daca aceasta decizie ajuta la dezvoltare. Este vorba despre autonomie. In comune, in Consiliile locale participa de multe ori cetateni care isi spun parerea. Nu sunt de acord cu expresia al autoritatilor locale", a mai spus Liviu Dragnea.