"Subiectul examenelor de evaluare si admiterii in clasa a IX-a este unul extrem de complex. Pe de o parte, vorbim de ceea ce urmeaza sa se intample la sfarsitul acestui an scolar. Iar aici pot sa va spun ca nu se va schimba nimic, pentru ca legea nu ne permite", a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, in cadrul intalnirii online cu cititorii HotNews.ro. In ce priveste clasa pregatitoare, Pricopie a afirmat ca "in acest moment facem o evaluare atenta a ceea ce s-a intamplat pentru a decide cum vom proceda in viitor. In ianuarie ar trebuie sa avem rezultatele acestei evaluari".

Remus Pricopie Foto: Agerpres
  • Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Vezi mai jos raspunsurile ministrului

Referitor la Bacalaureatul profesional, ministrul Educatiei a declarat ca actul normativ care prevede introducerea acestui tip de bacalaureat este in dezbaterea parlamentului. "Trebuie sa asteptam decizia parlamentului inainte de a putea legal introduce Bacalaureatul profesional", a sustinut Remus Pricopie.

Intrebat de cititorii HotNews.ro daca se va reveni la pensionarea cu 3 ani mai devreme pentru dascalii cu gradul I si peste 25 ani vechime, ministrul a raspuns: "In acest moment, problema pensionarii este reglementata destul de clar, daca insa sindicatele vor solicita sa revenim asupra acestui subiect o vom putea face".

"Cred ca in urmatoarele trei - patru luni ar trebui sa clarificam ceea ce trebuie schimbat in Legea 1 si ceea ce se mentine. Parlamentul are in lucru, in faza aproape finala, legea educatiei nationale in forma discutata, articol cu articol, de catre parlament, respectiv de catre ambele comisii de specialitate. Ca ministru cred ca trebuie sa asteptam decizia parlamentului in aceasta privinta", a continuat Remus Pricopie.

Carte de vizita Remus Pricopie:

Remus Pricopie este rectorul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), fiind ales in aceasta functie pe 27 februarie 2012. Din 1998 este profesor la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA, iar in perioada 2005-2007 si 2008-2012 a fost decan al acestei facultati.

Din 1996 a ocupat diverse pozitii in cadrul Ministerului Educatiei, astfel:

  • Consilier principal al ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu (PSD): Ianuarie - Octombrie 2009
  • Secretar de stat pentru invatamantul superior: Noiembrie 2007 - Decembrie 2008 (in mandatele conduse de Cristian Adomnitei si Anton Anton - PNL)
  • Ministru interimar al Educatiei: Mai 2008 (in acel an functia de ministru al Educatiei a fost ocupata de Cristian Adomnitei, Anton Anton si Ecaterina Andronescu)
  • Consilier principal al ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu: Decembrie 2001 - Iunie 2003
  • Secretar general in cadrul Ministerului Educatiei: Mai - Septembrie 2001 (sub primul mandat al Ecaterinei Andronescu)
  • Purtator de cuvant al Ministerului Educatiei: Ianuarie - Mai 2001 (sub primul mandat al Ecaterinei Andronescu)
  • Expert Senior in cadrul Departamentului de Comunicare al Ministerului Educatiei: 1998 - 2001 (sub mandatul lui Andrei Marga, care a trecut de la PNTCD la PNL)
  • Purtator de cuvant al Ministerului Educatiei: Iulie - Octombrie 1997 (sub mandatul lui Virgil Petrescu - PNTCD)
  • Expert in Departamentul pentru invatamant superior al Ministerului Educatiei: Februarie 1996 - Iulie 1997 (sub mandatul lui Virgil Petrescu)