Vremea se va incalzi in toate zonele tarii in intervalul 24 decembrie 2012 - 6 ianuarie 2013, inclusiv la munte, unde temperaturile vor creste cu aproximativ 8 grade, potrivit estimarilor Administratiei Nationale de Meteorologie, citate de Agerpres.

La munte, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 6 si 8 grade pe 25 si 26 decembrie, apoi vor scadea spre zero grade, valoare in jurul careia se vor mentine pana la sfarsitul perioadei. Minimele vor depasi usor zero grade pe 26 decembrie, apoi se vor situa in jurul valorii de aproximativ minus 6 grade. Vor fi precipitatii, predominant ninsori, in general slabe cantiativ, cu o probabilitate mai mare intre 26 si 28 decembrie si din nou dupa 31 decembrie, pana in 6 ianuarie 2013.

In Banat, vremea se va incalzi in primele zile ale intervalului, astfel incat mediile temperaturilor maxime vor creste pana la aproximativ 13 grade pe data de 26 decembrie. Pe 27 decembrie va avea loc o racire, apoi mediile maximelor se vor mentine la valori de 6-8 grade pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Vor fi precipitatii, predominant ploi, in intervalul 26 - 28 decembrie si dupa 30 - 31 decembrie.

Incepand din 24 decembrie va avea loc un proces de incalzire si in Crisana, care va determina o crestere a valorilor de temperatura cu aproximativ 6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii, mai ales ploi si lapovite, va fi mai mare intre 26 si 28 decembrie si dupa 31 decembrie.

Regimul termic va marca o crestere in primele zile ale perioadei de prognoza si in Transilvania, temperaturile maxime apropiindu-se, in medie, de 6 grade, pe data de 26 decembrie. Dupa aceasta data vremea se va raci usor, iar media maximelor diurne va scadea spre aproximativ 2 grade. Vor fi precipitatii mixte in intervalul 26-28 decembrie, iar dupa data de 31 decembrie vor predomina ninsorile, slabe cantitativ.

Vremea se va incalzi si in Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia si Dobrogea, temperaturile urmand sa atinga intre 6 si 9 grade pe parcursul zilei, in functie de zona. In Maramures valorile temperaturilor minime se vor situa usor peste pragul de inghet in jurul datei de 27 decembrie, dupa care vor scadea la valori de aproximativ minus 4 grade.

Incepand cu 1 ianuarie 2013 vor fi ninsori in Moldova, iar in Dobrogea, Oltenia si Muntenia precipitatii mixte sau ploi, slabe din punct de vedere cantitativ.