Ministrul pentru Administratie si Dezvoltare Regionala, Liviu Dragnea, a anuntat, luni, ca nicio localitate nu mai este izolata si niciun drum national sau judetean nu mai este blocat ori inchis din cauza zapezii cazute in urma cu o saptamana, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea a spus ca pe o distanta de 8 kilometri exista pe raul Bistrita o acumulare de gheturi ce au grosimi de zece, 80 de centimetri, zona fiind monitorizata de specialistii de la Apele Romane Neamt, pecum si de comitetele pentru situatii de urgenta din localitatile Poiana Teiului, Farcasa si Borca.

Ministrul a precizat ca nivelul raului este scazut, iar daca acesta va creste "specialistii au materialele necesare pentru a interveni in scopul distrugerii lor".

Dragnea a mai afirmat ca a cerut tuturor prefectilor judetelor afectate de conditiile mteorologice cate un raport complet in care sa consemneze "cum s-a intervenit, cand s-a intervenit, daca au fost sanctiuni, daca s-au reziliat contracte", raport ce va sta la baza unei analize serioase, astfel incat in 2013 sa nu mai fie situatii dezastruoase.

Intrebat ce se va intampla cu prefectii judetelor Borosani si Neamt (afectate de ninsori-n.r.), Dragnea a spus ca este atributul primului-ministru sa analizeze. Nu vreau sa influentez, dar prefectul de Botosani a actionat foarte bine si a ajuns azi, la ora 7.00, in satul Ichimeni (pana duminica, singura localitate izolata-n.r.)", a adaugat Dragnea.