Ministrul Culturii si Cultelor, Daniel Barbu, a anuntat, sambata seara, intr-o emisiune televizata, ca exista bani pentru construirea in Capitala a unei sali de concerte la standarde internationale: "Si va spun unde i-am gasit si ii putem gasi. In programele europene, pe de o parte si in alte surse care nu apasa asupra bugetului, pe de alta parte", a spus Barbu, mentionand ca Teatrul National din Bucuresti si cel din Iasi au fost refacute din fonduri nerambursabile ale Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Culturii, noua sala ar trebui "sa devina locul central al desfasurarii Festivalului George Enescu", .(...) "cel mai important eveniment muzical european al momentului."

"Avem nevoie de o foarte mare, importanta, bine facuta sala de concerte, care sa devina, peste ani, monument de arhitectura", a spus Daniel Barbu, care considera ca, "daca vom avea o asemenea sala la Bucuresti vom avea cele mai extraordinare spectacole care se pot imagina, care sa rivalizeze cu Metropolitan sau cu orice asemenea spatiu de concerte."

El si-a exprimat speranta ca acest proiect inscris in programul de guvernare al USL sa poata fi realizat in patru ani, astfel de mari proiecte culturale fiind profitabile inclusiv sub raportul economic.

Pe de alta parte, printre obiectivele pe care ministrul Barbu le va urmari in mandatul sau se numara conservarea patrimoniului national, "asa cum este acum", astfel incat nici un monument serios sa nu se degradeze de-acum inainte, refacerea cladirilor si a colectiilor unor muzee de interes national si regional, sustinerea artei contemporane in domeniul filmului si artelor spectacolelor.

Intrebat ce parere are despre controversatul proiect de exploatare miniera de la Rosia Montana, ministrul Culturii a subliniat ca, atat cat ii sta in putere va proteja patrimoniul arheologic.

"Ce pot sa va spun din punctul meu de vedere de proaspat ministru al Culturii este ca, atata timp cat voi avea increderea liderilor USL si majoritatii parlamentare, tot ceea ce inseamna salvgardarea patrimoniului arheologic nu va fi pus in discutie de nicio operatiune economica. E ceea ce eu pot sa spun acum", a incheiat Daniel Barbu.