12 sate raman izolate in judetul Botosani, iar opt drumuri judetene sunt blocate in urma ninsorilor, potrivit unei note prezentate sambata in sedinta de Guvern, anunta Agerpres.

"La data de 22.12.2012, mai sunt 12 sate izolate in judetul Botosani si 18 drumuri judetene blocate, dupa cum urmeaza: opt in judetul Botosani, cinci in judetul Vaslui, doua in judetul Neamt si cate unul in Bacau, Calarasi si Vrancea. Nu exista drumuri nationale, cai ferate, cai de navigatie fluviale sau puncte de trecere frontiera inchise. In cursul zilei de 21.12.2012, masura suspendarii cursurilor a ramas in vigoare pentru patru unitati din Botosani si sase unitati din Galati", se arata in nota transmisa presei.

Executivul a adoptat, in sedinta de sambata, o hotarare privind scoaterea din rezervele de stat a unor produse si acordarea ca ajutoare umanitare interne de urgenta, cu titlu gratuit, pentru populatia din judetele Botosani si Vrancea.

Ajutoarele acordate au constat in motorina in valoare de 140 mii lei (20 tone) pentru judetul Botosani si 137 mii lei (19,5 tone) pentru judetul Vrancea.