Premierul Victor Ponta a cerut joi ca in bugetul pe 2013 sa fie alocate fonduri pentru asfaltarea DN 24C Manoleasa - Radauti Prut, spunand ca acesta arata mai rau decat Via Appia pe vremea romanilor, relateaza Agerpres.

Initial premierul a crezut ca la Botosani ar fi singurul drum national de pamant din Romania, dar seful CNADNR, Mircea Pop, i-a comunicat ca, in realitate, este pietruit.

"Pietruit?! Ca pe vremea romanilor! Via Appia cred ca arata mai bine decat arata drumul ala pe care ne chinuim acum sa-l deszapezim. Si sa aveti grija acum, cand facem bugetul, sa asfaltam drumul ala national. E de rasul lumii in secolul XXI sa avem drum national care duce si spre vama neasfaltat", a spus Ponta, la Comandamentul de iarna.

Dupa ce ministrul Internelor, Mircea Dusa, a fost nevoit sa se deplaseze la Botosani, premierul le-a solicitat autoritatilor locale ca "in zilele urmatoare sa nu mai fie nevoie de interventii de la Bucuresti pentru a se rezolva toate lucrurile".

Victor Ponta, catre prefecti: Intai deszapeziti si dupa aceea dati interviuri

Premierul Victor Ponta le-a mai cerut joi prefectilor si directorului general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale sa deszapezeasca mai intai drumurile si dupa aceea sa dea interviuri presei.

"Intai deszapeziti si dupa aia dati interviuri. Domnii prefecti de la Botosani si Neamt - o sa fac o analiza sa vad cat si-au facut treaba ca prefecti, dar ma deranjeaza ca intai vorbesc si dupa aia fac treaba. Lumea intai face treaba si dupa aia vorbeste, ca altfel ne incurcam in declaratii. La fel si la CNADNR, domnul director, intai deszapeziti si dupa aia intrati la televizor, ca stam la televizor si spunem ce nu facem", a cerut Ponta, la Comandamentul de iarna.

El a mai atentionat autoritatile locale sa transmita la Bucuresti cererile privind necesarul de motorina sau de alte materiale, astfel incat Guvernul sa poata aproba sambata, la sedinta, toate solicitarile.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca prefectii de Botosani si Neamt vor pleca, si, daca este cazul, va fi demisa si conducerea CNADNR.

"Da (n.r. - daca prefectii vor fi demisi, pentru ca nu si-au facut treaba). Din ce m-a informat ministrul Dusa, cel putin doi dintre prefecti pleaca - Botosani si cel de la Neamt. Daca e cazul, voi lua masuri, acum fac analiza si fata de conducerea CNADNR. Le-am spus din timp, i-am pregatit, daca acum si-au dat seama, atunci inseamna ca nu sunt buni si vin altii', a sustinut premierul, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, in afara vicepremierilor si ministrilor de resort, vor intra in dispozitiv toate autoritatile care se confrunta in prezent cu intemperii.

Victor Ponta ii indeamna pe romani sa evite calatoriile pe drumurile inzapezite

Premierul Victor Ponta a facut joi un apel catre romani sa evite calatoriile pe drumurile inzapezite, afirmand ca politia are dreptul sa inchida circulatia pe traseele cu probleme.

"Politia si CNADNR - cand sunt situatii clare, aveti de la mine dreptul de a inchide drumurile ca sa le puteti curata. Fac apel - cu tot respectul si cu toata dragostea pentru programul fiecarui cetatean al acestei tari - cand vad politistul ca le-a spus ca-i inchis drumul, ii rog sa inteleaga faptul ca inchidem drumul ca sa-l curatam. In continuare sunt oameni care pleaca de acasa, desi e vijelia de pe lume noaptea si dupa aia dau telefoane ca sa-i salvam si ne chinuim sa-i scoatem din zapezi. (...) Stiu ca suntem nepopulari, ca oamenii vor sa plece noaptea cu porcul, cu ce au de facut, dar raman prin diverse locuri si dupa aia alergam dupa ei cu senile, cu tancuri, ca sa-i scoatem de acolo", a afirmat Ponta la Comandamentul de iarna.

El a aratat ca blocajul mijloacelor de transport pe drumurile inzapezite ingreuneaza curatarea acestora.