Firma Tel Drum, apropiata de secretarul general PSD Liviu Dragnea, are contracte de deszapezire incheiate cu statul roman in valoare de aproape 30 de milioane de lei (fara TVA), dupa cum arata datele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si citate de Agerpres. Datele au fost facute publice miercuri seara, dupa o cerinta expresa a premierului Victor Ponta.

"Le-am cerut celor de la CNADNR sa publice pe site toate contractele pe care le au de deszapezire ca sa putem afla, si de la mass-media si de la oameni, unde nu-si fac treaba si unde putem lua rapid masuri", a spus miercuri premierul Ponta, in contextul discutiilor despre operatiunile greoaie de deszapezire din judetele Botosani si Neamt.

Astfel, potrivit datelor CNADNR, Tel Drum a cistigat doua contracte la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti: la Sectia Drumuri Nationale Bucuresti Sud a cistigat asocierea SC Gecor SRL - SC Tel Drum S un contract in valoare de 14,453 milioane lei fara TVA, iar la Sectia Drumuri Nationale Alexandria compania Tel Drum SA a cistigat un contract in valoare de 8.875 milioane lei fara TVA.

Tel Drum a mai cistigat, in asociere cu SC Alexcor Trading SRL, si contractul de deszapezire semnat cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova pentru Sectia Drumuri Nationale Slatina. Valoarea contractului - 6,054 milioane lei, fara TVA.

Reamintim ca firma Tel Drum, detinuta de apropiati ai lui Liviu Dragnea, a fost abonata la contracte cu Consiliul Judetean Teleorman in perioada in care liderul PSD-isti a detinut functia de presedinte al CJ. Mai mult, dupa cum arata o ancheta Adevarul , Comisia Europeana a decis in 2011 intreruperea platilor pentru proiectele finantate din fonduri structurale in cadrul Axei 2 a Programului Operational Regional - REGIO. Decizia a venit in urma unui audit care a descoperit probleme in derularea a doua proiecte derulate de Consiliul Judetean Teleorman, care vizau reabilitarea a doua drumuri judetene, DJ 506 si DJ 70. Ambele contracte, in valoare totala de 166 de milioane de lei, au fost atribuite de CJ Teleorman (presedinte Liviu Dragnea) societatii comerciale Tel Drum SA.

Dupa cum arata portalul romaniacurata.ro, Tel Drum SA apartinuse initial CJ Teleorman, dar a fost privatizata in 2001, la scurt timp dupa ce Dragnea devenise presedintele Consiliului Judetean. Societatea Tel Drum a fost cumparata de un prieten din copilarie al lui Liviu Dragnea care a vandut-o ulterior, dupa numai cateva luni, lui Mugurel Sorin Gheorghies si Liviu Lucian Dobrescu, fosti colegi de facultate cu Liviu Dragnea, la Politehnica.