Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, si-a deschis cont pe Twitter si cu aceasta ocazie le-a transmis romanilor urari de Craciun, postand si un filmulet pe Youtube in care apare recitand cateva versuri din Plugusor si purtand un tricou inscriptionat cu mesajul "Keep calm and ReStart Romania", informeaza Mediafax.

Martin HarrisFoto: Captura Youtube.com

"Incepand de astazi puteti intra in legatura directa cu Ambasadorul britanic Martin Harris pe noul sau cont de Twitter (@HMAMartinHarris)! El este primul diplomat strain din Romania care isi deschide cont in twitosfera :)", a informat miercuri Echipa de Comunicare a Ambasadei Marii Britanii.

In clipul postat pe YouTube, diplomatul britanic le-a urat romanilor Craciun Fericit si le-a recitat cateva versuri din Plugusor: "As dori sa fac o urare de Craciun si Anul Nou: Iarna-i grea, omatu-i mare, semne bune anul are, semne bune de belsug, de sub brazda, de sub plug. Craciun Fericit!", a urat Harris in limba romana.

Ambasadorul britanic a mai aratat ca 2012 a fost un an important pentru Marea Britanie si relatia cu Romania, amintind de celebrarea Jubileului de Diamant si gazduirea la Londra a Jocurile Olimpice si felicitandu-i din nou pe sportivii romani care au participat.

"A fost un an minunat si pentru Ambasada, am calatorit la Cluj, Iasi, Bucovina, Craiova si alte multe locuri din Romania", a mai spus Martin Harris, ambasador al Marii Britabii in Romania din 2010.

Prima activitate a ambasadorului Harris care va putea fi urmarita live pe noul sau cont de Twitter va avea loc joi, de la ora 12:00, cand va da o mana de ajutor la servirea unei mese calde la o cantina a saracilor de la Gara de Nord.