In urma intensificarii fenomenelor meteorologice si a caderilor masive de zapada, 47 de localitati au ramsa fara energie electrica, informeaza Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) intr-un comunicat dat presei.

Potrivit datellor centralizate de minister miercuri, pana la ora 13:00, numarul localitatilor ramase fara curent electric din cauza conditiilor meteorologice este urmatorul:

  • o localitate in judetul Bacau si 2 localitati in judetul Vaslui (in portofoliul E.ON Moldova);
  • o localitate in judetul Gorj, 2 localitati in judetul Mehedinti (in portofoliul CEZ Oltenia);
  • 22 de localitati in judetul Braila, 18 localitati in judetul Buzau si o localitate in judetul Vrancea (in portofoliul SC Electrica SA - FDEE Muntenia Nord).

Potrivit MECMA, numarul liniilor electrice de medie tensiune afectate partial este de 13, dupa cum urmeaza:

  • o linie in judetul Vaslui, si o linie in judetul Bacau (in portofoliul E.ON Moldova),
  • o linie in judetul Arges, o linie in judetul Gorj si o linie in judetul Mehedinti (in portofoliul CEZ Oltenia)
  • 4 linii in judetul Braila, 3 linii in judetul Buzau si o linie in judetul Vrancea (in portofoliul SC Electrica SA - FDEE Muntenia Nord).

De asemenea, din cauza vantului extrem de puternic sunt afectate total 12 linii electrice de medie tensiune, dintre care 5 linii in judetul Braila si 7 linii in judetul Buzau, ambele judete aflate in portofoliul SC Electrica SA - FDEE Muntenia Nord, se mai arata in comunicatul de presa al ministerului.

In zonele de alimentare cu energie electrica, gestionate de SC Electrica SA (Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord) numarul de consumatori afectati era, la ora 13:00, de 15.700.

Ministerul informeaza ca se actioneaza pe teren cu 39 de formatii de interventie pentru depistarea, izolarea si remedierea defectiunilor in vederea realimentarii consumatorilor afectati, dintre care 2 ale E.ON Moldova, 5 ale CEZ Oltenia si 32 ale SC Electrica SA.

Potrivit MECMA, pentru zonele afectate s-au utilizat cai de alimentare de rezerva, urmand ca in urmatoarele zile sa se revina la schemele normale de alimentare.