Ministrul Educatiei si Cercetarii informeaza, intr-un comunicat de presa, ca miercuri a fost suspendata activitatea didactica in 79 de unitati de invatamant din judetele Botosani si Vaslui din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Potrivit MECTS, joi, 20 decembrie, vor fi suspendate cursurile in 10 scoli din judetul Botosani.

Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene pana la ora 15:00, in judetul Botosani, cursurile au fost suspendate in 72 de scoli, in timp ce in judetul Vaslui s-a decis suspendarea activitatii in 7 unitati scolare. In total, in cele doua judete, 7.886 de elevi si prescolari sunt in situatia de a nu frecventa miercuri cursurile, informeaza MECTS.

Pentru ziua de joi, 20 decembrie, conducerea ISJ Botosani a aprobat suspendarea cursurilor in 10 scoli, numarul elevilor/prescolarilor care vor ramane acasa fiind de 465, se mai arata in comunicatul d epresa.

MECTS aminteste ca inspectoratele scolare judetene pot lua decizia de a suspenda activitatea unitatilor de invatamant acolo unde conditiile meteorologice improprii o impun. Potrivit reglementarilor in vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior dupa un grafic propus de scoli si aprobat de inspectoratele scolare judetene.