Romania nu mai are nevoie de noi masuri de austeritate anul viitor, ci de o prioritizare a cheltuielilor. O spune, la RFI, vicepresedintele Bancii Europene de Investitii Mihai Tanasescu. El vorbeste insa despre nevoia unei "discipline financiare".

Mihai Tanasescu declara ca Romania a implementat deja masuri de austeritate "foarte puternice" in anii precedenti: "Eu sunt mai prudent in sensul folosirii acestui cuvant, austeritate. Romanii si Romania au implementat masuri de austeritate foarte puternice in anii trecuti. Din punctul meu de vedere, Romania nu mai are nevoie de noi masuri de austeritate. Romania are nevoie de o prioritizare a cheltuielilor. Aceasta prioritizare aduce in primul rand disciplina financiara, aduce coerenta si aduce un tip de viziune asupra modului in care cheltuielile bugetare trebuie efectuate".

Vicepresedintele Bancii Europene de Investitii precizeaza ca "austeritatea nu intotdeauna inseamna taieri sau intotdeauna acest cuvant este legat de taieri, de lipsa de finantare si asa mai departe. In momentul in care bugetul este mai chivernisit, ca sa spun asa, este bine gestionat, cheltuielile la nivelul ministerelor publice sunt bine gestionate si bine implementate, cu certitudine exista un potential enorm ca in bugetul pe anul viitor sa se gaseasca resursele necesare si pentru dezvoltare, dar si pentru acoperirea cheltuielilor sociale, care exista in Romania in momentul de fata".

Continuarea pe www.rfi.ro.