Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a cerut, marti seara, Inspectoratului General al Politiei Romane sa verifice contractul de deszapezire incheiat intre firma Spedition UMB, controlata de omul de afaceri Dorel Umbrarescu, si Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi, potrivit Agerpres.

Seful MAI s-a aratat nemultumit de faptul ca firma care a castigat licitatia pentru efectuarea lucrarilor de deszapezire in judetul Botosani nu dispune de nicio autofreza.

'Vom verifica si contractele de deszapezire care au fost incheiate in judete. Nu este normal sa inchei contracte fara a avea caiete de sarcini care sa fie reale pentru a rezolva o problema. Nu cred ca la 100 de kilometri se poate sa nu ai o freza', a afirmat Dusa.

Mircea Dusa a ajuns in noaptea de marti spre miercuri la Botosani pentru a analiza la fata locului situatia produsa de caderile abundente de zapada si de viscol. El a venit insotit de seful Jandarmeriei Romane, colonelul Mircea Olaru, si de seful Politiei Romane, chestor sef de politie Petre Toba.

Ministrul a convocat pentru miercuri dimineata la ora 8.00 Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.