Judetele din Moldova - Botosani, Suceava, Vaslui, Neamt, Iasi si Bacau - au fost afectate puternic de caderile de zapada si vantul puternic. Luni dimineata, 11 drumuri nationale erau cu circulatia intrerupta, iar alte cateva zeci de drumuri judetene erau blocate. In Suceava peste 150 de gospodarii au ramas fara curent electric, iar 99 de unitati scolare sunt inchis.

Viscol..Foto: USER UPLOADED

CNADNR anunta ca drumurile cu circulatie intrerupta sunt:

  • DN 24C Santa Mare-Radauti Prut; imposibilitatea de a actiona din cauza viscolului puternic;
  • DN 29 Botosani-Manoleasa Prut; imposibilitatea de a acᅢiona din cauza viscolului puternic;
  • DN 29A Varfu Campului-Radauti Prut; imposibilitatea de a actiona din cauza viscolului puternic;
  • DN 29 D Botosani-Stefanesti;  imposibilitatea de a actiona din cauza viscolului puternic;
  • DN 17A Dornesti - Balcauti; imposibilitatea de a actiona din cauza viscolului puternic;
  • DN 24 Vaslui - Iasi; imposibilitatea de a actiona din cauza viscolului puternic;
  • DN 29C Cucorani - Siret; imposibilitatea de a actiona din cauza viscolului puternic;
  • DN 29B Botosani - Dorohoi; imposibilitatea de a actiona din cauza viscolului puternic;
  • DN 29 E Stanca - Stanca; imposibilitatea de a actiona din cauza viscolului puternic;
  • DN 2F Vladia - Vaslui; imposibilitatea de a actiona din cauza viscolului puternic;
  • DN 24 B Crasna - Husi - Albita; imposibilitatea de a actiona din cauza viscolului puternic.

De asemenea, mentionam ca a fost restrictionat traficul pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe urmatoarele drumuri nationale:

  • DN 28 Iasi - Albita;
  • DN 24C Vanatori - Bivolari.

Drumuri cu circulatie ingreunata:

  • DN 59C Jimbolia - Comlosu Mare.

CNADNR, intr-un comunicat de presa, informeaza ca "ca in noaptea de duminica spre luni s-a actionat cu un numar de 614 autoutilaje si au fost raspandite 3871 tone de materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri nationale unde au fost intregistrate precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare".

Judetul Suceava

In judetul Suceava, din cauza viscolului si a zapezii, sunt sase drumuri judetene inchise pe anumite tronsoane, a declarat, luni, prefectul Florin Sinescu.

Este vorba despre DJ 209C Moara - Berchisesti, DJ 209D Calafindesti - Negostina, DJ 208C Hartop - Vulturesti, DJ 290 Veresti - Fintinele, DJ 208E Forasti - Manolea, DJ 291 A Zvoristea - Fratautii Noi. In judet, pe toate drumurile nationale din judet se circula in conditii de iarna.

Aeroportul 'Stefan cel Mare' Suceava este operational.

E.ON Suceava inregistreaza in judet sase deranjamente colective in localitatile Corni, Banesti, Roscani, Bunesti, Hreatca, Corpaci, insumand 150 de gospodarii.

Nu sunt probleme in ceea priveste traficul feroviar.

In judetul Suceava, ca urmare a fenomenelor meteorologice din ultimele ore, au fost inchise, luni, 99 unitati scolare cu 13.814 elevi si prescolari, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

In judetul Botosani

Luni dimineata se circula in conditii de iarna pe doua drumuri nationale, respectiv Botosani - Iasi si Botosani - Suceava si pe un drum judetean Leorda - Bucecea - Hutani. Se actioneaza cu 53 de utilaje, de la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri si de la Sectia Drumuri Nationale, pentru deblocarea drumurilor si redarea lor circulatiei rutiere.

Circulatia feroviara a fost intrerupta de aseara pe tronsonul Botosani - Leorda - Dorohoi, toate trenurile fiind anulate.

De asemenea, doua localitati Baranca (Hudesti) si Tudora sunt nealimentate cu energie electrica.

In judetul Vaslui

In judetul Vaslui, cinci drumuri judetene DJ 247 Codaesti- Danesti, DJ 248 A Todiresti- Rafaila, DJ 244 H Viisoara- Banca, DJ 244 D Husi- Bunesti si DJ 207 H Vaslui- Chitoc sunt impracticabile.

SC Lucrari Drumuri si Poduri Vaslui lucreaza cu material antiderapant pe DJ 244 C Padureni, DJ 244 B Cretesti si DJ 244 E Tatarani in zona Husi pe DJ 243 B Ciocani si DJ 243 Dragomiresti pe zona Barlad si pe DJ 244 K Tanacu in zona Vaslui.

In judetul Neamt

Potrivit ultimei informari a Prefecturii Neamt, doua drumuri judetene sunt inchise din cauza sulurilor de zapada. Nu se circula pe DJ157A Britcani - Moreni - Valeni - David - Talpa si DJ 280 Bara - Stanita.

Autoritatile au intervenit cu Armata pentru a prelua zeci de persoane izolate pe DN24 Iasi - Vaslui

Peste 25 de masini, majoritatea autoturisme mici, au ramas blocate, duminica dimineata, pe drumul national DN24 Iasi - Vaslui, dupa ce soseaua s-a blocat din cauza viscolului si a ninsorilor in apropriere de localitatea vasluiana Codaesti. Autoritatile vasluiene au decis sa intervina cu Armata pentru a prelua cele 50 de persoane ramase izolate in masini.