Un cetatean irakian a fost retinut de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru tentativa de asasinat asupra diplomatilor britanici si ai SUA din Romania, informeaza Mediafax.

Potrivit DIICOT, joi, 13 decembrie 2012, inculpatul Khr Karim Friad a fost depistat in flagrant delict, pe raza municipiului Bucuresti, in zona sediului ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, avand asupra sa un cutit cu lungimea de 22 cm.

Din cercetari a rezultat ca inculpatul, adept al regimului Sadam Hussein, s-a deplasat pe teritoriul Romaniei in scopul savarsirii de acte teroriste, respectiv cu intentia de a comite infractiuni contra vietii, integritatii corporale sau sanatatii unor reprezentanti diplomatici ai Marii Britanii si SUA in Romania, in semn de protest fata de actiunile intreprinse de guvernele acestor state pe teritoriul statului irakian, arata DIICOT.

Irakianul a fost monitorizat de Serviciul Roman de Informatii, astfel ca in momentul in care s-a apreciat oportun momentul pentru ridicarea acestuia s-a intervenit.

La propunerea procurorilor DIICOT, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a strainului pentru o perioada de 29 de zile.

Procurorii DIICOT au colaborat in instrumentarea cauzei cu ofiterii de politie judiciara din cadrul DCCO - Biroul de Investigare a Terorismului.