Mai multe camere video si aparatura de spionaj si supraveghere operativa, in valoare totala de peste 540.000 de lei, au fost confiscate, joi, de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Sectorului 3, informeaza Politia Capitalei, citata de Mediafax.

Conform sursei citate, politistii au facut trei controale, fiind vizati doi barbati despre care existau informatii ca vand "la negru" aparatura electronica de utima generatie pentru spionaj si supraveghere operativa.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, ca aparatura respectiva era cautata, in special, de detectivi particulari si paparazzi.

"In urma controalelor efectuate, politistii bucuresteni au ridicat, in vederea continuarii cercetarilor, peste 1.750 de produse electronice, in valoare totala de aproximativ 540.000 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienta. Prejudiciul total adus bugetului, estimat de anchetatori, se ridica la peste 216.000 de lei", se arata in comunicatul emis de Politia Capitalei.

Cei doi suspecti sunt cercetati in libertate pentru evaziune fiscala.