Politistii si procurorii bucuresteni fac, vineri dimineata, 61 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Cluj, Constanta, Prahova, Hunedoara, Dambovita si Olt, fiind vizata o grupare infractionala suspectata de evaziune fiscala de peste cinci milioane de euro si cesionarea in fals a peste 150 de firme, transmite Mediafax.

La jumatatea anului 2012, procurorii si politistii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva mai multor persoane, suspectate ca ar fi cesionat, in fals, societati comerciale cu diferite domenii de activitate, pentru a ascunde neplata taxelor datorate bugetului de stat, respectiv impozitul pe salarii, asigurari sociale, de somaj si de sanatate, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei si Parchetului Judecatoriei Sectorului 2.

Extinzand cercetarile in aceasta cauza, anchetatorii au obtinut date si informatii potrivit carora, incepand cu a doua jumatate a anului 2011, membrii gruparii ar fi racolat mai multe persoane si, folosindu-se de situatia materiala precara a acestora, i-ar fi determinat sa preia in mod fictiv peste 150 de societati comerciale, in schimbul unor sume cuprinse intre 150 si 200 de euro.

"In realitate a rezultat faptul ca cesiunea societatilor nu ar fi avut loc decat scriptic, printr-un act simulat, menit sa fraudeze legea, scopul preluarii societatilor comerciale fiind sa transfere raspunderea pentru sumele datorate statului, sa se poata retrage sume mari de bani din societati si sa faca imposibila recuperarea documentelor", au precizat sursele citate.

Membrii gruparii infractionale sunt suspectati de evaziune fiscala, cesionarea in fals a unei societati comerciale, determinarea inmatricularii unei societati in temeiul unui act constitutiv fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata, prin care ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat estimat la peste cinci milioane de euro.

La perchezitii participa peste 200 de politisti bucuresteni, actiunea fiind condusa de Parchetul Judecatoriei Sectorului 2.