Vremea este geroasa, vineri dimineata, in cea mai mare parte a tarii. Se inregistreaza valori temice intre -31 de grade la Intorsura Buzaului si 0 grade la Siria. Foarte frig in tara, la ora 6:00 a fost la Sfantul Gheorghe (-23 grade), Miercurea Ciuc (-22 grade), Targu Mures (-21 grade) si Botosani (-20 de grade).

In Bucuresti minima noptii a fost de -17 grade Celsius.

Potrivit prognozei meteorologilor, vineri, vremea va fi deosebit de rece, geroasa mai ales dimineata si noaptea, iar valorile termice vor creste usor doar in vestul tarii.

Cerul va fi temporar noros, insa numai izolat si trecator va fulgui la munte. Vantul se va intensifica in Banat, Crisana si local in Transilvania si la munte, cu viteze ce vor atinge la rafala 60 km/h si pe arii restranse va viscoli sau spulbera zapada depusa in zilele precedente. Tmperaturile maxime vor fi cuprinse ntre -10 si 0 grade.

Si in Bucuresti vremea va fi deosebit de rece, vineri, geroasa dimineata. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de -6...-7 grade.

Meteorologii au avertizat ca la noapte si sambata vantul va bate cu putere in Banat, Crisana, local in Transilvania si Moldova unde va viscoli zapada depusa zilele trecute.

Cea mai scazuta temperatura: -31 grade Celsius

Mercurul termometrelor a coborat vineri dimineata pana la minus 31 de grade Celsius la Intorsura Buzaului, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura atmosferica inregistrata in acest sezon hibernal in judetul Covasna. Observatorii de la Statia meteo din Intorsura Buzaului au mentionat ca la sol temperatura a fost si mai scazuta, inregistrandu-se la ora 7 minus 33 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scazuta temperatura inregistrata in ultima jumatate de secol in judetul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius in 8 februarie 2005, la Intorsura Buzaului, record nemaiatins din anul 1939. La acea data, la sol au fost minus 37 de grade Celsius.

Vremea se va incalzi zilele urmatoare

  • Meteorologii prognozeaza ca vremea se va incalzi in week-end mai ales in vestul tarii. Totusi, sambata vremea va ramane rece pentru aceasta perioada a anului mai ales in centru, nord-est si sud. Ziua, cerul va fi variabil, dar incepand cu orele serii se va innora treptat in toate zonele si vor fi precipitatii pe arii extinse in vestul, centrul si nordul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -10 grade in Oltenia si estul Transilvaniei si 7 grade in Dealurile de Vest. Minimele se vor incadra intre -10 si 0 grade. La Bucuresti, minima termica va fi de -13 grade.

  • Duminica, vremea va fi inchisa, dar apropiata de normalul perioadei. Vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare la munte si mixte in restul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 si 8 grade, iar cele minime intre -5 si 5 grade. Si la Bucresti se mai incalzeste si temperatura minima nu va fi mai mica de -3 grade.