Comisia Europeana va prezenta miercurea viitoare un proiect de lege in domeniul tutunului prin care cere, printre altele, modificarea avertismentelor de pe pachetele de tigari, pentru a le face mai vizibile, si o reglementare mult mai stricta a ingredientelor si a aromelor, informeaza AFP.

"Daca totul va fi bine, directiva Tabac va fi adoptata miercurea viitoare", a declarat pentru AFP Frederic Vincent, purtator de cuvant al comisarului pentru Sanatate.

Reprezentantul CE precizat ca se urmareste "modificarea pachetelor de tigari astfel incat avertismentele referitoare la riscurile fumatului pentru sanatate sa fie mai mari si o reglementare mai stricta in privinta aromelor folosite si a ingredientelor din tigari".

Discutiile din CE pe baza textului "au intrat in linie dreapta", a precizat Frederic Vincent.

Autoritatile de la Bruxelles vor sa faca ordine in legislatia referitoare la aromele folosite pentru tigari si sa reduca numarul acestora, avand in vedere ca prevederile cele mai recente dateaza din 2001. Potrivit unor surse europene citate de agentia de presa, Comisia urmareste, in special, reducerea numarului de ingrediente care intra, la ora actuala, in compozitia tigarilor.

Dupa 2001, "piata s-a schimbat si au aparut o serie de arome, precum cea de rubarba sau de capsuni. Anumite substante sunt autorizate in unele state ale UE si interzise in altele, iar Comisia vrea sa faca ordine in toate acestea printr-o lege comunitara", a explicat Vincent.