Activitatea unitatilor de invatamant din 8 judete ale tarii este afectata de conditiile meteorologice nefavorabile, potrivit datelor transmise de inspectoratele scolare judetene joi, pana la ora 13:30, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). Potrivit unui comunicat de presa al MECTS, 1.143 unitati de invatamant si-au suspendat joi activitatea, cele mai multe scoli afectate fiind din judetele Botosani si Dolj.

Ministerul Educatiei precizeaza ca sunt afectate 538 de scoli Botosani si 490 din Dolj. Alte 4 judete (Vaslui, Iasi, Neamt si Teleorman) au raportat suspendarea activitatii scolare in 111 unitati de invatamant (cele mai multe in Vaslui - 48). In alte doua judete, Braila si Hunedoara, sunt doar 4 scoli in care nu se sustin ore la clasa.

Potrivit MECTS, un caz deosebit s-a inregistrat in judetul Botosani unde, din cauza drumurilor blocate, 211 elevi navetisti au fost cazati in regim de urgenta, in noaptea de 12 spre 13 decembrie, in sediul Politiei de Frontiera Romanesti si AGROMEC Dragalina, respectiv unitati scolare din localitatile Stefanesti si Dumbravita. Dintre acestia, in cursul acestei zile mai sunt prezenti in spatiile temporare de cazare 103 elevi.

Numarul elevilor si prescolarilor aflati in situatia de a nu frecventa joi cursurile, din cauza suspendarii activitatii unitatilor de invatamant, este de 144.775, se mai arata in comunicatul de presa.

MECTS informeaza ca in celelalte 34 de judete, activitatea unitatilor de invatamant se desfasoara in mod normal.

Ministerul aminteste ca inspectoratele scolare judetene pot lua decizia de a suspenda activitatea unitatilor de invatamant acolo unde conditiile meteorologice improprii o impun. Potrivit reglementarilor in vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior dupa un grafic propus de scoli si aprobat de inspectoratele scolare.