Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a anuntat luni dimineata ca Referendumul pentru consultarea populatiei in privinta exploatarii gazelor de sist, prin fracturarea hidraulica a scoartei terestre, nu s-a validat, transmite Agerpres.

"Nu am indeplinit procentul de participare de 50,1 % din totalul populatiei cu drept de vot si astfel ca rezultatele referendumului nu pot fi omologate, referendumul in sine nu poate fi validat, din pacate. Ne mai trebuiau vreo 2000 de voturi pentru a trece pragul. Asta este, nu inteleg de ce concetatenii mei nu sunt preocupati de viitorul lor, al copiilor,eu ca primar am avut obligatia sa le ofer sansa sa-si spuna parere. Daca nu i-a preocupat acest lucru, asta este. Nu stiu daca se justifica repetarea referendumului. Doar nu o s-o facem la infinit", a precizat primarul Mangaliei.

Referendumul nu a fost validat nici la Costinesti, unde prezenta la urne a fost de doar 49,7%, o situatie similara inregistrandu-se si la Limanu, unde doar 39,19 % din populatia celor trei localitati aferente comunei (Vama Veche, 2 Mai si Limanu) s-au decis sa-si afirme optiunea in legatura cu instalarea platformelor pentru exploatarea gazelor de sist, in aceasta zona turistica.